2011. szeptember 27., kedd

Mexikói chilis bab



Hozzávalók: 30 dkg darált hús, egy tasak Mexikói chilis bab alap (Maggi vagy Knorr), egy vörös bab konzerv, kukorica konzerv, olaj, só, esetleg még erős paprika, hogy jobban csípős legyen.

Elkészítése:
Ez is egy olyan étel, ami igazából nem igényel különösebb receptet, hisz majdnem minden alapanyaga konzerv, illetve félkész étel.  Mi nagyon szeretjük, és előnye hogy gyorsan elkészül.
A tasakon szereplő leírás szerint szoktam készíteni, a húst kevés olajon megpirítom, kicsit sózom, egész kevés vizet adok hozzá, majd fedő alatt még pár percig párolom. Ezután kell hozzáadni a Maggi vagy Knorr alapot, felengedni 4 dl vízzel, 3-4 percig főzni, ezután hozzáadni a babot és a kukoricát, majd még együtt összefőzni. A kukoricából egy konzervnek valamivel kevesebb mint a felét szoktam hozzá felhasználni. Én nagyon szeretem az erőset, ezért még szoktam egy kicsit erős paprikával vagy chili porral "rásegíteni".



4 megjegyzés:

  1. Köszi , és finom, is, főleg ha kevés az idő a főzésre.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon finom, rizzsel abszolút laktató étel! Az alapot használtam párszor régebben, aztán megnéztem mi van benne és most már magam állítom össze, legalább tudom, mi kerül bele :)

    VálaszTörlés
  3. Igen, Vicuska, teljesen igazad van, a zacskós alap kitudja miből készül. Egyszer majd én is megpróbálom magam összeállítani a szószt, és a babot sem muszáj konzervből venni, lehet száraz babot is főzni.

    VálaszTörlés