Hozzávalók: pritaminpaprika vagy más húsos piros paprika, só,
az erős változathoz: chili paprika vagy egyéb erős paprika.
Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A paprikát ledaráljuk, minden 1 kg-hoz 20 dkg sót keverünk. Kis üvegekbe töltjük, tetejét lezárjuk, és már készen is van. Tartósítószert nem igényel.
A képemen egy erős változat látható. Készíthetjük csak édes paprikákból, valamint az erős és az édes paprikákból vegyesen, ízléstől függően.
Felhasználható mindenhez, amihez "piros aranyat" adnánk. Vajas kenyértől kezdve a hidegtálakig, valamint pörköltekbe, gulyáslevesbe, stb......
Jó ötlet! :)))
VálaszTörlésHétvégén én is ennek fogok neki.
VálaszTörlésÉn is készítettem, csak nem csípősen :)
VálaszTörlés