2011. szeptember 6., kedd

Szilvás pite



Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 1 jó púpozott teáskanál sütőpor, 40-50 dkg szilva és egy-két kanál porcukor.

Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral. 
A sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a zsemlemorzsával elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a kikevert sárgájákat és a lisztes keveréket.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a fél szilvaszemeket egyenletesen elosztjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Az előkészületek: a zsemlemorzsás liszt, a szilva, a kikevert tojás
és a felvert tojásfehérje

A tepsiben, sütés előtt



4 megjegyzés:

  1. Finom a szilvával készült pite, kedvelem!

    VálaszTörlés
  2. Én még szilvával nem készítettem, de jó lenne kipróbálni, mert nagyon jól hangzik a tied.

    VálaszTörlés
  3. Ez a recept eredetileg meggyes, de szilvával is nagyon finom.

    VálaszTörlés