Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 1 jó púpozott teáskanál sütőpor, 40-50 dkg szilva és egy-két kanál porcukor.
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral.
A sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a zsemlemorzsával elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a kikevert sárgájákat és a lisztes keveréket.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a fél szilvaszemeket egyenletesen elosztjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Az előkészületek: a zsemlemorzsás liszt, a szilva, a kikevert tojás és a felvert tojásfehérje |
A tepsiben, sütés előtt |
Finom a szilvával készült pite, kedvelem!
VálaszTörlésÉn még szilvával nem készítettem, de jó lenne kipróbálni, mert nagyon jól hangzik a tied.
VálaszTörlésEz a recept eredetileg meggyes, de szilvával is nagyon finom.
VálaszTörlésNagyon finomnak hangzik. :)))
VálaszTörlés