Hozzávalók: 30 dkg darált hús, egy tasak Mexikói chilis bab alap (Maggi vagy Knorr), egy vörös bab konzerv, kukorica konzerv, olaj, só, esetleg még erős paprika, hogy jobban csípős legyen.
Elkészítése:
Ez is egy olyan étel, ami igazából nem igényel különösebb receptet, hisz majdnem minden alapanyaga konzerv, illetve félkész étel. Mi nagyon szeretjük, és előnye hogy gyorsan elkészül.
A tasakon szereplő leírás szerint szoktam készíteni, a húst kevés olajon megpirítom, kicsit sózom, egész kevés vizet adok hozzá, majd fedő alatt még pár percig párolom. Ezután kell hozzáadni a Maggi vagy Knorr alapot, felengedni 4 dl vízzel, 3-4 percig főzni, ezután hozzáadni a babot és a kukoricát, majd még együtt összefőzni. A kukoricából egy konzervnek valamivel kevesebb mint a felét szoktam hozzá felhasználni. Én nagyon szeretem az erőset, ezért még szoktam egy kicsit erős paprikával vagy chili porral "rásegíteni".
Nagyon guszta. :)))
VálaszTörlésKöszi , és finom, is, főleg ha kevés az idő a főzésre.
VálaszTörlésEz tényleg nagyon finom, rizzsel abszolút laktató étel! Az alapot használtam párszor régebben, aztán megnéztem mi van benne és most már magam állítom össze, legalább tudom, mi kerül bele :)
VálaszTörlésIgen, Vicuska, teljesen igazad van, a zacskós alap kitudja miből készül. Egyszer majd én is megpróbálom magam összeállítani a szószt, és a babot sem muszáj konzervből venni, lehet száraz babot is főzni.
VálaszTörlés