|
Nutellával töltött palacsinta málnával, porcukorral, leöntve házi készítésű feketeribizli szörppel és nutellával |
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8-9 dl tej, 4 tojás, 4-5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom héja, szódavíz.
Elkészítése:
A hozzávalókból robotgéppel nem túl sűrű, sima tésztát készítünk, majd kiolajozott palacsintasütőbe 1-1 merőkanálnyit merünk, és a palacsinták mind két felét megsütjük. Ízlés szerint tölthető túróval, lekvárral, kakaóval, fahéjas cukorral stb....
A képeken látható palacsintákat nutellával töltöttük, ez a lányom receptje, melyeket ő sütött, és töltött meg, valamint a megtöltött palacsintákról a fotók is tőle származnak.
|
A palacsintatészta |
|
A sütés kezdetet, még a folyékony tészta |
|
Sütés közben |
|
Már egy nagy adag elkészült |
|
Az asztalon |
Ez bizony nagyon finom volt...
VálaszTörlésApu
Apu megértelek, és szinte irigykedem. Nagyon guszta. :)))
VálaszTörlésPetra, köszönjük.
VálaszTörlésMennyi finomsággal dobtad fel a palacsintát!!! Megkívántam! :)
VálaszTörlés