2011. szeptember 19., hétfő

Palacsinta


Nutellával töltött palacsinta málnával, porcukorral, leöntve házi készítésű feketeribizli szörppel és nutellával

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8-9 dl tej, 4 tojás, 4-5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom héja, szódavíz.

Elkészítése:
A hozzávalókból robotgéppel nem túl sűrű, sima tésztát készítünk, majd kiolajozott palacsintasütőbe 1-1 merőkanálnyit merünk, és a palacsinták mind két felét megsütjük. Ízlés szerint tölthető túróval, lekvárral, kakaóval, fahéjas cukorral stb....
A képeken látható palacsintákat nutellával töltöttük, ez a lányom receptje, melyeket ő sütött, és töltött meg, valamint a megtöltött palacsintákról a fotók is tőle származnak.

A palacsintatészta

A sütés kezdetet, még a folyékony tészta

Sütés közben

Már egy nagy adag elkészült

Az asztalon



4 megjegyzés: