Hozzávalók a halhoz: afrikai harcsa filé, só, bors, citrom,
a mártáshoz: 2-3 dl főzőtejszín, kb. 2 dkg vaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, mustár, citromlé, étkezési keményítő, petrezselyemzöldje,
a körethez: rizs, kukorica, só, olaj.
a mártáshoz: 2-3 dl főzőtejszín, kb. 2 dkg vaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, mustár, citromlé, étkezési keményítő, petrezselyemzöldje,
a körethez: rizs, kukorica, só, olaj.
Elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, meglocsoljuk citromlével, mindegyik szelet tetejére egy citromkarikát teszünk, és zsiradék nélkül alufóliába csomagolva tűzálló tálba helyezzük. Sütőbe tesszük, és kezdetben így sütjük, majd a fóliát kibontjuk, és még sütjük tovább, hogy a hal kicsit piruljon.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, egy vagy egy fél kiskanál mustárt adunk hozzá (ízlés szerint), és belekeverjük a préselt fokhagymát, valamint egy kis citromlét. Az egészet összefőzzük, és ha híg lenne, egy kiskanálnyi étkezési keményítővel (vagy kevesebbel / többel, amennyi szükséges) besűrítjük.
Köretnek párolt rizst készítettem hozzá kukoricával. Tálaláskor adhatunk hozzá citromkarikát, a mártást pedig apróra vágott petrezselyemmel hinthetjük meg, szépen mutat rajta.
A halszeletek előkészítése |
A már megpuhult halszeletek a kibontott alufóliában, ezután még így nyitottan süthetjük tovább |
A harcsa ízét ismerem, de afrikai fajtájához még nem volt szerencsém :)
VálaszTörlésNagyon finom az íze.
VálaszTörlésA sütés ideje😁?
VálaszTörlésKedves Ismeretlen, nem tudom, rég csináltam. Ameddig meg nem sül 😁
Törlés