2011. szeptember 7., szerda

Őszibarack krémleves



Hozzávalók: 30 dkg sárga húsú őszibarack, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5-6 szem szegfűszeg, egy kis-két darabka fahéj, 2,5-3 dl tej, 2 kiskanál étkezési keményítő vagy liszt.

Elkészítése:
A barackot feldaraboljuk, a cukorral és a fűszerekkel 5-6 dl vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, a fűszereket eltávolítjuk, egy-két szép darab barackot félre teszünk - amit kis kockákra feldarabolunk, és a végén a leveshez adunk - a többit leturmixoljuk. A leturmixolt barackhoz hozzáadjuk a főző vizét, a tej kis részében elkevert keményítőt vagy lisztet, valamint a tej többi részét.
Még egyszer felfőzzük, ha kell még édesítjük, majd ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a feldarabolt barackot is. Hűtőszekrényben jól lehűtve tálaljuk.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, sajnos nálunk a férfiak nem nagyon szeretik a gyümölcsleveseket, ezért ritkán is készül ilyesmi.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk szerencsére mindenki szereti, bár csak ritkán készítek gyümölcslevest, egy-kétszer egy nyáron.

    VálaszTörlés
  3. Én még télen is készítek, befőttből, de friss gyümölcsből az igazi!

    VálaszTörlés