A recept Lajos Mari "99 Húsétel" című könyvéből való. Az eredeti recepthez képest kisebb adagot készítettem, de ezt is már nagyon régen. De arra még jól emlékszem, hogy a gomba eredeti mennyiségét hagytam, de még ennél több is elkelt volna benne, legalábbis a mi ízlésünk szerint....
Az eredeti recept hozzávalói: 8 szelet sertésborda, 25 dkg gomba (ami lehet sokkal több, szerintem úgy finomabb), 5 dkg hagyma, 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, pirospaprika, olaj, só, liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, fél óráig gyengén sózva állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. A visszamaradt zsiradékban világosra pároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük ízlés szerint pirospaprikával, visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint borsozhatjuk is.
Fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Végül ráöntjük az egy kanál liszttel csomómentesen elkevert tejfölt vagy tejszínt, és összeforraljuk a hússal.
Fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Végül ráöntjük az egy kanál liszttel csomómentesen elkevert tejfölt vagy tejszínt, és összeforraljuk a hússal.
Galuskával körítve forrón tálaljuk.
A felszeletelt gomba és a hússzeletek |
A főzés megkezdése |
Nagyon jó ötletet adtál a holnapi ebédhez. Köszönöm! :)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá!
TörlésKedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu
Nagyon kedveljük mi is a bakonyi módra készült ételeket, nagyon étvágygerjesztő lett a tiéd:)
VálaszTörlésKöszi!
TörlésNagyon-nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Lilla!
TörlésMég sosem ettem ilyet, de nagyon, nagyon megkívántam, olyan guszta:)
VálaszTörlésPróbáld ki egyszer, biztosan ízlene neked is :-)
TörlésKatalin, ahányszor át nézek hozzád, mindig éhes leszek...azok a finom illatok a képernyőn keresztül jönnek, én mondom!
VálaszTörlésNagyon guszta és finom a Bakonyi sertés bordád...imádom a gombával és a finom szaft nagyon fel emeli!
A pulyka mell leves a házilag készült metét tésztával az is jöhet, habár nálam is most egy jó pár napra készült leves van. A csoki golyók nagyon csábitók...sajnos nálam mind el fogyna hamarosan. Én és az idősebb unoka kis lányom vagyunk a csokis dolgokhoz oda!
Szép Vasárnapot kivánok nektek!
Köszönöm Elisabeth a szép dicsérő szavaidat :-)
TörlésCsoda guszta, nagyon finom étel! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!
Törlés