Hagymás törtkrumplival és kovászos uborkával tálalva |
Ez egy régebbi recept, az úgynevezett planétás sorozatból. Finom, gyorsan elkészíthető étel, valamilyen krumplis körettel, esetleg egy kis savanyúsággal tálalva nagyszerű ebéd lehet. Nekünk kedvencünk....
Hozzávalók: 4 csirkecomb, egy nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, kb. 10 dkg reszelt trappista.
Elkészítése:
A combokat vágjuk ketté, sózzuk be. Fektessük egy tűzálló tálba szorosan a húsdarabokat. A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, a sóval, a borssal, majd szórjuk rá a húsokra. Ezután takarjuk be a hagymakarikákkal, és szórjuk rá a sajtot. A tejfölben keverjük el az olajat és a zúzott fokhagymát, és locsoljuk rá az előzőek tetejére.
Kezdetekben lefedve, majd a végén anélkül süssük szép piros-barnára.
A csirkecombok megszórva a paprikás liszttel... |
...a hagymakarikákkal és a reszelt sajttal |
Végül leöntve a tejfölös keverékkel |
Képzeld, ugyanez készült nálunk is a hétvégén, vegyesen csirke felsőcombból és csirkemellből, szinte ugyanígy! :) Tényleg nagyon finom, mi is nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésEzek szerint hasonló az ízlésünk :-)
TörlésSzivesen mennék hozzád erre a finom ebédre. Guszta, és finom nagyon!
VálaszTörlésGyere Elisabeth, szívesen látlak :-)
TörlésIlyet én is szoktam sütni, nekem is nagyon ízlik.
VálaszTörlés