A krumplisaláta |
Hozzávalók, mennyiség nélkül: kiflikrumpli, lila- és vöröshagyma, só, cukor, ecet, a díszítéshez néhány salátalevél.
Elkészítése:
A krumplit főzzük
meg héjában, még melegen hámozzuk meg, de csak hidegen szeleteljük fel, akkor szebben lehet. Az ecetes léhez a vizet sózzuk, ízesítsük cukorral, öntsünk hozzá ízlés szerint ecetet, keverjük bele a krumplit, tetejére a
felkarikázott hagymákat, és tegyük hideg helyre. Tálaláskor friss salátalevéllel díszíthetjük.
Nagyon jól illik hozzá ez a zöldséges pulykarolád, ami hidegen is nagyon finom. De a töltött hús önmagában is kitűnő, salátalevelekkel díszítve gusztusos hidegtál készíthető belőle. Receptje az előző bejegyzésemben olvasható.
A salátát és a húst is ajánlatos előzőleg elkészíteni, akkor az ízek jobban összeérnek.
Krumplisalátát tálalhatunk rántott és sült halakhoz, egyéb hideg vagy meleg húsokhoz is
A salátát és a húst is ajánlatos előzőleg elkészíteni, akkor az ízek jobban összeérnek.
Krumplisalátát tálalhatunk rántott és sült halakhoz, egyéb hideg vagy meleg húsokhoz is
A felszeletelt pulykarolád |
A hús és a saláta együtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése