A káposztasaláta színesen, tavasziasan |
Hozzávalók: egy fej káposzta, egy kisebb sárgarépa, 2-3 vöröshagyma, köménymag, só, ecet, cukor.
Nagyon egyszerű az elkészítése, de ajánlatos étkezés előtt 1-2 nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A sárgarépától mutatósabb lesz, a hagymától pedig finomabb, de aki nem szeretné, el is hagyhatja ezeket.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a savanyú levet. A vizet felforraljuk - így tovább eltartható lesz -, ízlés szerint adunk hozzá ecetet és cukrot. Még melegen ráöntjük a káposztára, majd megszórjuk köménymaggal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a karikára vágott hagymát.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Nagyon jól hangzik és úgy is néz ki, megenném most csak úgy magában is. :)
VálaszTörlésKöszi, én is szeretem magában enni :-)
TörlésNagyon finom, ránk is fér ilyenkor a vitaminbomba.
VálaszTörlésIgen, itt a tavasz, ideje salátákat enni :-)
TörlésHmm, jöhetne ebédre köret helyett!
VálaszTörlésEgész télen hozzáférhető vitaminforrás:-) Többféle káposztasalátát szoktam készíteni, de ilyet még nem ettem. Pedig szeretném!
VálaszTörlésKipróbálom, nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlésLilla, Gerdi, Nelli, köszönöm!
VálaszTörlés