2020. május 26., kedd

Mustáros tarja vele sült krumplival





Szeretem a húsokat krumplival, zöldségekkel összesütve elkészíteni. Finomabb is lesz, átveszik egymás ízét, és gyorsabban is végzek a konyhai munkálatokkal, csak mindent be kell dobálni a tepsibe.
Pár hete is egy ilyen "lustaasszony" pecsenye volt az ebédünk, amit egy kisebb méretű zománcozott tepsiben sütöttem meg. A tarjaszeletek és a krumpli mellett sárgarépa és hagyma is volt venne.

Hozzávalók, amennyiből most készült: 4 kisebb szelet tarja, 1-2 kanál zsír, 60 dkg krumpli, 2 közepes sárgarépa, 3 nagyobb hagyma, 4 gerezd fokhagyma, mustár, magos mustár, só, fűszerek a húsra: őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, rozmaring, őrölt pirospaprika, fűszerek a zöldségekre: bazsalikom, oregánó, 
a tetejére: egy- két szelet szalonna.

Elkészítése:
A tepsi alját vékonyan kikentem zsírral, beletettem a sózott, fűszerezett és mustárral bőségesen bekent hússzeleteket, rá a feldarabolt fokhagymát, köréjük a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, amiket szintén sóztam és megszórtam a saját fűszereivel.
Kis vizet öntöttem alá, majd fóliával lefedve sütőbe tettem. Mikor minden készre puhult  tettem rá egy-két szelet szalonnát, levettem róla a fóliát, hogy minden szép pirosra süljön.




6 megjegyzés:

  1. Guszta! Nemrég én is hasonlót csináltam, tényleg nagyon finom! 😊

    VálaszTörlés
  2. A bevezetődben leírtakkal teljesen egyetértek, jobb ízek jönnek össze és a konyhai műveletek is kevesebb lesz. Szeretem én is az ilyen ételeket és gyakran készítem is. Nagyon guszta és finom ételt készítettél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia!
      Örülök, hogy nektek is kedvencetek az ilyen ételek 😊

      Törlés
  3. Jó ízletes, fűszeres és laktató fogás, ahogy a nagyim szokta mondani, ezzel aztán lehet szántani menni. A borocska is jól esik mellé. Finom ebédetek volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nea, evvel tényleg mehettünk volna szántani 😊

      Törlés