Egy újságban láttam morzsás süteményt, de aztán sok mindent megváltoztattam rajta. Maradtam a saját jól bevált tésztámnál, de volt amit hasznosítottam az újságban olvasottak, látottakból is. Az epres volt, de mivel még áprilisban sütöttem ezt a sütit, akkor még korainak tartottam az epret, mert olyankor még nem igazi az íze. Így maradt a fagyasztóból a ribizli (Apukám kertjéből) és a szilva, mellé pedig a jó öreg magyar alma, ami minden sütibe jó választás...
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához, a tésztájához: 20 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 13 dkg margarin, 6 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja,
a pudingos réteghez: 1 vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 3-4 evőkanál cukor,
a gyümölcsök: ribizli, szilva (most fagyasztott), 1 nagy vagy 2 kisebb alma, pár darab szegfűszeg, 1-2 darabka fahéj, 1-2 kanál cukor,
a tetejére a morzsás tésztához: 5-5 dkg liszt, kristálycukor és margarin, 4 dkg nagy szemű zabpehely,
tálaláskor: porcukor.
a pudingos réteghez: 1 vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 3-4 evőkanál cukor,
a gyümölcsök: ribizli, szilva (most fagyasztott), 1 nagy vagy 2 kisebb alma, pár darab szegfűszeg, 1-2 darabka fahéj, 1-2 kanál cukor,
a tetejére a morzsás tésztához: 5-5 dkg liszt, kristálycukor és margarin, 4 dkg nagy szemű zabpehely,
tálaláskor: porcukor.
Elkészítése:
A lisztben elkevertem a sütőport és a citrom reszelt héját. A margarint kikevertem a cukrokkal és a tojással, majd hozzáadtam a lisztes keverékhez. Összegyúrtam, és fél órát hideg helyen pihentettem.
Közben az almát meghámoztam, negyedbe vágtam, és a cukorral valamint a fűszerekkel épp hogy csak megfőztem. Főzés után vékonyabb szeletekre vágtam.
A pudingot a szokásos módon megfőztem.
A pudingot a szokásos módon megfőztem.
Pihentetés után kisodortam a tésztát, beletettem a kerámia formába. Előmelegített sütőben 5-10 percig elősütöttem.
Közben elkészítettem a tetejére szánt tésztát. A hozzávalóit összegyúrtam morzsásra.
Mikor elősült a tészta kivettem a sütőből, beleöntöttem a pudingot, elrendeztem rajta a gyümölcsöket, és a tetejére halmoztam a morzsát. Visszatettem a sütőbe, és készre sütöttem.
Csak akkor vágtam fel, amikor már teljesen kihűlt. Ajánlatos várni vele, mert sokkal szebben lehet szeletelni, ha a puding már kicsit megszilárdul benne. Porcukorral meghintve kínáltam, nagyon finom volt.
A tészta a formában, sütés előtt |
Elősütés után, és már benne a puding |
A pudingon rajta a gyümölcsök... |
...és tetején a zabpelyhes morzsa, lehet készre sütni |
Szuper süti! Ez egyértelműen kedvenc lenne nálam, pudingos és gyümölcsös is. Milyen látványosan rendezted el a gyümölcsöket a pudingon! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin! Nekünk is nagyon ízlett, pillanatok alatt elfogyott 😋
TörlésNagyon látványos sütemény és a pudingos, gyümölcsös az nekem is a kedvemre lenne. Szép a gyümölcsök elrendezése is. De gondolom, hogy a morzsák nélkül is elkészíthető, mert azt én nem szeretem.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia! Könnyű, finom sütemény volt. Biztos elkészíthető morzsa nélkül is, de a ropogósra sült vajas cukros zabpehely nagyon finom a tetején 😋
TörlésGuszta nagyon finom lehetett puding és gyümölcs jó párosítás tudnám szeretni:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, mi is szerettük 😋
TörlésHű, de jól néz ki. Nagyon szeretem az ilyen gyümölcsös, krémes sütiket.Nagyon kínálja magát.:)
VálaszTörlésKöszönöm Ani, ez is kínálta magát, egész gyorsan 😊
TörlésSzeretem az ilyen egyszerűen nagyszerű sütiket. Krémes, gyümölcsös és ropogós. Tökéletes nassolnivaló.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea! Már nagyon várom, hogy eperrel is megismételjem majd 😊
TörlésDe szépen rendezted el rajta a gyümölcsöket! Kedvünkre való süti lenne, az biztos!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, biztos ízlene nektek is 😊
TörlésMost ebéd után lévén, milyen jó lenne elnyomtatni egy ilyen finom sütivel. :)
VálaszTörlésNagyon kívánatosak azok a szeletek!
Köszi szépen Iza! Sajnos már elfogyott, különben máris küldenék egy szeletet 😊😊😊
Törlés