2020. május 1., péntek

Vendégváró mini falatkák



Ha vendégeket várunk hasznos olyan szendvicseket készítenünk, amiket jó előre megcsinálhatunk. Mutatósak is, és többféle ízűek is, hogy mindenki a neki tetszőt választhassa.
Bár ezeket csak magunknak készítettem, vacsorára, egy pohár könnyű fehér borral, május köszöntőnek, de jönnek a jó idők, és a mai állapotok is reméljük előbb-utóbb megváltoznak, s akkor kiváló sör- és borkorcsolyák válhatnak belőlük....

Hozzávalók, tetszés szerint: kenyér (lehet fehér, barna, rozs...), vaj, juhtúró, körözött, sonka, szalámi, kolbász, szeletelt és darabolt sajt, főtt tojás, szardella paszta, citrom szeletkék, uborka, retek, zöldpaprika, zöldhagyma, snidling, ecetes torma, ketchup, remulád mártás (amiből most készült: majonéz, tejföl, citromlé, só, savanyú uborka apróra vágva, snidling, petrezselyemzöld, kapor).

Elkészítése:
Mindent kikészítettem az asztalra. Elkészítettem a remulád mártást a hozzávalóiból (szép halványzöldes kencét kaptam, szépen látszottak benne a snidlingdarabkák), a juhtúróból megkevertem a körözöttet, de natúran is hagytam belőle kis golyóknak, felszeleteltem a már előzőleg megfőzött tojást, és a zöldségeket.
A kenyeret feldaraboltam, illetve pogácsaszaggatóval kerek formákat kiszúrtam belőle. Megkentem a vajjal, és csinosan megpakoltam a finomságokkal, amennyire sikerült. Tetejükre került a torma, a remulád mártás, a ketchup és szardella paszta. És melyek úgy kívánták, azokat egy-egy fogvájóval rögzítettem.

De ízlés szerint bármit tehetünk a kis falatkákra, bármilyen kenyérre, vagy más péksüteményre. Én most csak olyanokat választottam a kenyérre, melyek bármely háztartásban általában megvannak, semmi extra, de mégis finomak...
 







10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta falatkák, sok finomsággal, és látványosan. Hasonlókat én is szoktam készíteni.

    VálaszTörlés
  2. A bőség zavara. Nagyon szép színesek, mutatósak, megint kaptam ötleteket a díszítést és az ízesítést illetően, nálunk is gyakran kerülnek terítékre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea! Örülök, hogy tudtam valami újat mutatni 😃

      Törlés
  3. Látványos finomságok, mindegyik guszta és finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin, többféle kenyérrel, sajttal még látványosabbak lennének, de most ez volt itthon 😃

      Törlés
  4. Nagyon mutatósak és milyen finomak lehettek!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek és biztosan fínomak lehetnek. Most éppen nincs itt az ideje a vendégvárásnak,de az ötletek jók lesznek későbbre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Margó, reméljük eljön az az idő minél előbb...

      Törlés