2014. január 3., péntek

Krumplinudli hagymásan, paprikásan



Ezt a finom nudlit Édesapámnál Mözsön főztük, január másodikán, és az elsejéről megmaradt lencseleves után ettük. 
Ez egy régi mözsi étel, a nudlinak egy sós változata, mely leves utáni főétel volt. Finom, laktató tésztaféleség, bátran ajánlom kipróbálásra mindazoknak, akik eddig nem ismerték volna.

Hozzávalók 3 személyre (jó étkűek esetében csak 2 személyre): 30 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, kb. 3 mokkáskanál só,
a paprikás szafthoz: 3 közepes hagyma, zsír, pirospaprika,
tálaláskor: tejföl.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd lehámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a lisztet és a zsírt, majd jól átgyúrjuk. Hengereket formálunk belőle és feldaraboljuk, majd forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket. Közben a hagymát apróra vágjuk, zsíron megdinszteljük, megszórjuk bőségesen pirospaprikával, és beleforgatjuk a kifőtt nudlikat. Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg.

A nudlik sodrása

A kifőzés

A lábosban



6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni édesburgonyából :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük a krumplival készült ételeket, ez a nudli is biztosan nagyon finom! :) Ki fogom próbálni, szerintem nagyfiamnak különösen ízlene! :)

    VálaszTörlés
  3. Lilla, Hankka köszi. Biztosan ízlene nektek is, egy próbát megér :-)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is egyik kedvenc, gyerekkoromra emlékeztető ételem, Nagymamám többször csinálta és bevallom - én is készítek néha-néha. Nem érdekel a kalória-száma ! :-) Finom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kalória számát én sem szoktam figyelni :-)

      Törlés
  5. Csatlakozom aranyos fodorka szavaihoz, nagymamám gyakrabban készített nudlit, mint én, finom a nudli édesen és sósan egyaránt. Ez számomra új tálalása, szerintem nagyon is finom lehet!

    VálaszTörlés