|
A vetrece puliszkával.... |
|
...és köményes pityókával |
Kati, a Makacska konyhája című blog háziasszonya játékot hirdetett a harmadik blogszülinapja alkalmából. A játékban a feladat egy hagyományos erdélyi recept, vagy egy eredeti Jamie Oliver recept elkészítése. Én természetesen az erdélyi receptet választottam, mely az alábbi könyvből származik.
|
A könyv, ahol a receptet találtam.... |
|
...és benne a hozzávalók és a készítés menete, képekkel
(a kép kattintással olvasható méretű lesz) |
A recept és a készítés menete a fenti képre kattintva - ha nem is a legjobb minőségben - de olvasható.
Marhafelsálból készítettem, kétféle körettel, puliszkával és köménymagos pityókával, mely utóbbit
Ottisnál láttam meg.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy csak kb. 70 dkg húsból készült, kicsit kevesebb pirospaprikával de több babérral, a többi hozzávaló viszont változatlan maradt.
A puliszkához mennyiséget nem tudok írni, a kukoricadarát kevés sóval annyi vízben főzzük meg, amennyit felvesz, ne legyen nagyon híg, de nagyon sűrű sem.
A feldarabolt pityókát főzzük meg sós vízben, majd forgassuk olvasztott vajba, és szórjuk meg köménymaggal. Kicsit lehet sütögetni is az edényben, akkor finomabb.
|
A hozzávalók |
|
Sül a szalonna és a hagyma |
|
Már a húst is hozzáadtam |
|
Elkezd főni, belekerül a bor is |
|
Készre főzve, behabarva a tejföllel |
Nagyon finomat főztél, bármelyik körettel elfogadnám! :) Csodaszépek a kerámiáid! :)
VálaszTörlésDe szépek a piros-fekete mintás cserepek! Puliszkát szoktam főzni, de a vetrecének csak a neve ismerős, nem is tudtam, milyen ételt takar. Abban viszont biztos vagyok, hogy nagyon finom!
VálaszTörlésKatalin, csodaszép a tálalásod, és a vetrece is biztos nagyon finom, bár én még nem kóstóltam eddig, de hallani hallottam róla:) Köszi, hogy elkészítetted:)
VálaszTörlésNagyon guszta igen finom lehet ! Puliszkás receptet választottam én is csak még nem készítettem el!
VálaszTörlésIlyet se készítettem még, de a vetrece elnevezés azért ismerős. Nagyon jók a fotóid is!
VálaszTörlésMinden tökéletes- az étel, a tálalás, az edényeid! :D
VálaszTörlésKöszi lányok mindenkinek! Eddig nekem is csak a vetrece elnevezése volt ismerős, most főztem és ettem először ilyet. A cserépedények Korondról valók, nekem is nagyon tetszenek :-)
VálaszTörlés