Hozzávalók: egy közepes brokkoli, egy kicsi krumpli, pár darab sárgarépa karika, 1 kisebb hagyma, olaj, só, törött bors, 1 dl főzőtejszín,
a tálaláskor: őrölt szerecsendió és pirított zsemlekocka.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a feldarabolt zöldségeket. Felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Az egészet leturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, még egyszer felforraljuk, és már kész is.
Egy kissé szikkadt zsemlét felszeletelünk, felkockázunk, és sütőben megpirítunk. Tálaláskor a levest megszórjuk szerecsendióval és a zsemlekockákkal.
Elkezd főni a leves |
Én is szeretem nagyon a brokkoli krém levest, A tiéd nagyon finom a krumpli és sárgarépával. Nézzd meg ezt a linket ahogy én készitettem. A receptet egy másik linkre lehet kattintani!
VálaszTörléshttp://foodandthriftfinds.blogspot.com/2012/10/cream-of-broccoli-soupfor-wordless.html
Köszönöm Elisabeth, megnéztem :-) Nagyon guszta a tiéd is.
TörlésImádooom!
VálaszTörlésKöszi Juci!
TörlésNekem is egyik kedvencem a brokkoli, levesben is, meg bárhogy:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésKöszi, nektek is további szép hétvégét!
TörlésÜde és finom!
VálaszTörlés