Szeretem a kacsát, ízletes finom húsa miatt, bár elég ritkán kerül az asztalunkra. Ez a recept saját ötletből született, és a nevét én adtam neki, úgy éreztem találó a fűszerezése folytán. Kicsit kínaias, de nem annyira, hogy ne lehessen villával enni...
Hozzávalók: 60 dkg csont és háj nélküli kacsamell, 4 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál olaj, őrölt bors, só, citrom héja és leve, 1 evőkanál őrölt gyömbér, szárított, morzsolt rozmaring és zsálya ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 kiskanál sűrített paradicsom, 2 kiskanál házi ételízesítő, kevés törött paprika, fél póréhagyma, a végén a szaft sűrűségétől függően 1-3 kiskanál étkezési keményítő,
a zöldségek: 2 lila hagyma, fél póréhagyma vagy 4-5 zöldhagyma, egy kisebb édeskömény gumó, 2 sárgarépa, 1 kápia- vagy pritaminpaprika.
a zöldségek: 2 lila hagyma, fél póréhagyma vagy 4-5 zöldhagyma, egy kisebb édeskömény gumó, 2 sárgarépa, 1 kápia- vagy pritaminpaprika.
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra, csíkokra vágtam. Az olajat összekevertem a szójaszósszal, a borssal, kevés reszelt citrom héja és lével, a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a rozmaringgal és a zsályával. Ebben pácoltam a húst kb. fél napig.
Fél póréhagymát felszeleteltem, olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst, együtt pároltam még a hús fehéredéséig, majd kevés vízzel felengedtem. Hozzákevertem a sűrített paradicsomot, az ételízesítőt, és a törött paprikát. Majdnem készre főztem.
Közben a zöldségeket sóztam, roppanósra pároltam, majd hozzákevertem a húshoz. Rövid ideig a tűzön hagytam még, egy-kettőt kevertem rajta, és a keményítővel kicsit besűrítettem.
Kukoricás párolt rizzsel tálaltam.
Fél póréhagymát felszeleteltem, olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst, együtt pároltam még a hús fehéredéséig, majd kevés vízzel felengedtem. Hozzákevertem a sűrített paradicsomot, az ételízesítőt, és a törött paprikát. Majdnem készre főztem.
Közben a zöldségeket sóztam, roppanósra pároltam, majd hozzákevertem a húshoz. Rövid ideig a tűzön hagytam még, egy-kettőt kevertem rajta, és a keményítővel kicsit besűrítettem.
Kukoricás párolt rizzsel tálaltam.
A hús párolása |
A zöldségek |
A kész étel |
Hú, de jól néz ki, megéheztem :D
VálaszTörlésÉn is, de sajnos már elfogyott :-)
VálaszTörlésKár, hogy elfogyott:-) Nagyon jól néz ki, szerettem volna...
VálaszTörlésMicsoda különleges finomságot készitettél a kacs hussal. Nagyon jól össze kombináltad az izeket, és tényleg Kinaiasan néz ki. Mintha érezném a finom illatát...elképzelni amikor készitetted! A finom gyömbéres kekszek is jöhetnek. Ügyes Apukád is...látom ez öröklés a családban!
VálaszTörlésKatalin, ezt jól kitaláltad:) Szívesen megkóstólnám, nincs is finomabb a kacsahúsnál:)
VálaszTörlésTaláló nevet adtál ennek az igazán finom ételnek, nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésBár én nem eszem kacsahúst, a többi családtagnak szoktam készíteni. De én csak a hagyományos sült kacsát. Viszont ez a zöldséges változat is nagyon jól néz ki, lehet, hogy legközelebb teszek vele egy próbát.
VálaszTörlésKöszönöm szépen az összes kedves hozzászólást!
VálaszTörlésSzinte érzem a fűszeres illatát!!!! Finomat készítettél!
VálaszTörlés