Nagyon egyszerű eledel, de mi szeretjük, főleg ilyenkor télen kedvelt főzelék.
Hozzávalók: egy bögre sárgaborsó, egy kisebb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, személyenként 1-1 darab füstölt kolbász, liszt, zsír vagy olaj,
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sárgaborsót, a kolbászt, a fokhagyma gerezdeket, és puhára főzzük.
Lisztből és olajból kevés rántást készítünk - mert a sárgaborsó hajlamos a besűrűsödésre - és berántjuk vele a főzeléket.
Lisztből és olajból kevés rántást készítünk - mert a sárgaborsó hajlamos a besűrűsödésre - és berántjuk vele a főzeléket.
Törött paprikát nem szoktam hozzáadni, mert abból a kolbászból amit én használok hozzá, szépen kifő a paprika és megszínezi a főzeléket. De aki szeretné, tehet bele a rántásba.
A kolbászt csak tálaláskor szeletelem fel.
A kolbászt csak tálaláskor szeletelem fel.
De jól néz ki! Én is szeretem! Nem is olyan rég vettem sárgaborsót, de még nem készítettem el.
VálaszTörlésKöszi Gerdi!
TörlésÉs még láttam is annak idején! :-) Hát nem most volt... De azért legközelebb, jövőre valamikor így fogom elkészíteni! :-)
TörlésBiztos ízlik majd :-)
TörlésEngem folyton kinevettek az iskolában, mert azt mondtam, hogy imádom a sárgaborsó főzeléket, amit a menzások, kollégisták csak "beton-főzelék"-ként emlegettek. Nos, ízlés dolga, de a nálunk otthon készült igen finom volt - bár (látva a fotódat) mi mindig átpasszíroztuk. Mai napig kedvenceim közé tartozik.
VálaszTörlésKöszi Mari! Én nem szoktam átpasszírozni, mert eléggé szét szokott főni magától is :-)
TörlésNálunk ezt a főzeléket levesnek használjuk, ugyanolyan sürüen, és főzelék formában. Nagyon guszta, és finomnak készitetted. Ahányszor át nézek hozzád mind kórog a gyomrom, mert megkivánom a finom házias ételeket amit főzöl!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek az ételeim. Mi inkább a hígabb leveseket szeretjük.
TörlésNálunk is nagy kedvenc, savanyú káposztával főleg! :) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! Savanyú káposztával nekem ismeretlen a sárgaborsó főzelék. Amúgy a savanyú káposzta a kedvencem :-)
TörlésNekem is kedvencem volt hosszú ideig, a családom kevésbé kultiválta. ezért nagyon régen készítettem :)
VálaszTörlésKöszi Vicuska, nálunk most is kedvenc még :-)
Törlés