Ez is egy olyan ebéd volt, ami rögtönzött módon készült. Már régebben, újév napján Mözsön, az Édesapámnál....
Hozzávalók: 4 szelet lapocka, 3 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés törött paprika, só, őrölt bors, zsír vagy olaj, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 3 kiskanál mustár, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, szárított bazsalikom és citromos kakukkfű, 2 púpozott kiskanál étkezési keményítő, 1-2 evőkanál tejföl.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteltem, hozzáadtam a feldarabolt húst, és fehéredésig pirítottam. Gyengén sóztam, felöntöttem kevés vízzel, hozzáadtam a húsleveskockát, a zúzott fokhagymát, a törött paprikát, az őrölt borsot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Amikor félig megpuhult belekevertem a sűrített paradicsomot, a mustárt és a bort. Készre főztem. A végén besűrítettem a hideg vízzel és a tejföllel elkevert keményítővel, ezáltal finom krémes szaftja lett.
Orsótésztával tálaltam.
Orsótésztával tálaltam.
Nagyon szeretem az ilyen szaftos húsokat, és ez a mustáros husi nagyon finom lehet...
VálaszTörlésJuj, épp vacsora előtt állunk, nagyon éhes vagyok. :)
Köszi Gabriella, és jó étvágyat a vacsorátokhoz :-)
TörlésEgyszerű és nagyszerű:)
VálaszTörlésGuszta, jó kis szaftos husi, nagyon fincsi lehetett! :)
VálaszTörlésKati, Hankka, köszi :-)
VálaszTörlésFinom ebédet készítettél, nekünk is ízlett volna!!!
VálaszTörlésNagyon guszta és finom. Szivesen megenném most az egész adagot, nálunk ebédre legtöbbször szendvicset eszünk, és vacsorára esszük a nehezebb ételeket. Ez az amerikai szokás itt! Olaszországban is pontosan 1 órakor ettük a nagy ebédet, de itt mindenki rohan, siet, és nem vesznek időt ebédre, még a hét végén sem!
VálaszTörlésSzeretem a szaftos husikat! Bort nem szoktam ételekbe használni, de annyi fele láttam már, hogy ki kell próbálnom.
VálaszTörlés