A kekszeket Édesapám sütötte még karácsony előtt, a 2013-as Ramakönyvből. Nagyon finom fűszerezésűek és puhák lettek....
Hozzávalók: 17 dkg liszt, 25 dkg margarin, 16 dkg cukor, 6 dkg barna cukor, 1 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, fél tasak sütőpor, 1 csapott evőkanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, csipet só,
a díszítéshez: egy-egy szem mandula.
Elkészítése:
A margarint keverjük habosra a cukrokkal és a tojással, majd adjuk hozzá a sütőport, a fűszereket és a sóval vegyített lisztet. Teáskanállal rakjunk kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk köztük elég helyet, mert nőni fognak. Díszíthetjük egy-egy szem mandulával, vagy mogyoróval, esetleg színes cukorkadrazséval.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Ügyes apukád hogy még sütni is tud a túrázás mellett! Nagyon finom lehetett ez a keksz!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! Apukám valóban finomakat tud sütni és főzni is :-)
TörlésAkkor volt kire üssön a lánya, ha ilyen finomakat készít:) Guszták:)
VálaszTörlésSzuper kekszek, nagyon ügyes az édesapád, hogy még süt is, gratulálok:)
VálaszTörlésMilyen ügyes Édesapád! Finom kekszet készített. :)
VálaszTörlésKati, Trollanyu, Okki, köszi szépen Apukám nevében is!
VálaszTörlésMég Édesapád is süt? Nálunk a férfiak nem sütnek-főznek, csak kint. Pedig néha nem bánnám:-)
VálaszTörlésNagyon ügyes apukád, látszik is a kis kekszeken, hogy milyen finomak! :)
VálaszTörlésGerdi, Hankka köszönjük! Valóban finomak voltak, és omlósak :-)
VálaszTörlés