A Boirsiban álló, és szépen felújított Rákóczi kastély kiállításán fényképezett Kuruc pecsenye fotója a recepttel, ami meghozta az ihletett, és az étvágyat... |
A telkibányai nyaralásunk alkalmából - amikor Borsiban jártunk a Rákóczi kastélyban -, láttuk meg ennek a finom pecsenyének a receptjét és fényképét a kastély kiállításán.
Most jött el az ideje, hogy itthon elkészítsem. De ez is már novemberben volt 😋....
Most jött el az ideje, hogy itthon elkészítsem. De ez is már novemberben volt 😋....
Hozzávalók, mennyiségek nélkül nálam: tarja szeletek, só, őrölt bors és köménymag, sonkaszeletek (nálam karaj sonka), sajtszeletek (trappista), mustár és magos mustár, fokhagyma, liszt, olaj vagy zsír.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, fűszereztem, és megkentem mustárral. Ráhelyeztem a sonka- és sajtszeleteket. A hússzeleteket kettéhajtottam, és paprikás lisztbe forgattam.
Zsírral kikent tepsibe helyeztem, tetejükre szeletelt fokhagymát szórtam, és vizet öntöttem alá. Mellé tettem a nagyobb cikkekre vágott, grillzöldség fűszerrel megszórt krumplit (de ízlés szerint bármilyen körettel készíthető). Meglocsoltam olajjal, és fóliával lefedve készre sütöttem. Közben figyeltem, hogy ne párologjon el teljesen a vize, és ne égjen oda.
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, fűszereztem, és megkentem mustárral. Ráhelyeztem a sonka- és sajtszeleteket. A hússzeleteket kettéhajtottam, és paprikás lisztbe forgattam.
Zsírral kikent tepsibe helyeztem, tetejükre szeletelt fokhagymát szórtam, és vizet öntöttem alá. Mellé tettem a nagyobb cikkekre vágott, grillzöldség fűszerrel megszórt krumplit (de ízlés szerint bármilyen körettel készíthető). Meglocsoltam olajjal, és fóliával lefedve készre sütöttem. Közben figyeltem, hogy ne párologjon el teljesen a vize, és ne égjen oda.
A végén levettem róla a fóliát, hogy szép piros-barna pírt kapjanak a szeletek és a krumpli is.
Mellé céklás-káposztás savanyúságot tálaltam.
Mellé céklás-káposztás savanyúságot tálaltam.
Ha nem is azonnal, de elkészült, ez a lényeg. Csodás fogás! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa! Ahogy a közmondás is mondja, jobb későn, mint soha 🙂.
TörlésHuh, ez fantasztikusan hangzik szuper jól néz ki, tuti kipróbálom!😍🙂
VálaszTörlésKöszönöm Verus, próbáld ki, biztos ízlik majd a családnak! 🙂
TörlésHát ez nagyon finom étel és jól is néz ki. Csodás!
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, nagyon finom, laktató volt!
TörlésEzt kis adagban is ki lehet próbálni és teszek is rá hamarosan kísérletet, köszönöm az ötletet.. Mindent szeretek, ami "sajtos".
VálaszTörlésKöszönöm Mari, ez tényleg olyan recept, ami bármilyen kicsi vagy nagy mennyiségben elkészíthető. Jó étvágyat majd hozzá!
TörlésNagyon guszta és nagyon finom lehet, ki kell hogy próbáljam. Nagyon szeretjük mi is a hasonlóan elkészített szaftos húsokat. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Ilyenkor télen jól is esnek a tartalmasabb húsételek 😊. Váljék egészségetekre, ha elkészíted!
TörlésMennyei ebéd lehetett. Magába zárta a sok finom ízt ést nagyon szép lett a tálalás is.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, finom tartalmas volt!
Törlés