Az előző bejegyzésemben látható házi kenyereink egyikéhez ettük azt a nagyon egyszerű, de annál finomabb, reggelire és vacsorára való túrókeveréket.
Hozzávalók: 15 dkg tehéntúró, 15 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál tejföl (aszerint hogy lágyabb vagy sűrűbb krémet szeretnénk), 1 csokor snidling, só, csípős vagy csemege törött paprika, köménymag.
Elkészítése:
A kétféle túrót kikevertem a vajjal és a tejföllel. Sóztam, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Megszórtam a pirospaprikával és ízlés szerint köménymaggal.
A végén belekevertem az apróra vágott snidlinget, majd egy órára hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.
Nagyon szeretem, s a hozzávalók árának ellenére is készítek néha, mert kipróbáltam a "boltit" - de az meg se közelítette az enyémet. Pont így készítem, ahogy leírtad.
VálaszTörlésKöszönöm, mi is nagyon szeretjük! Hasonlóképpen készül és készült mindig nálunk is, vagy hogy csak az egyik fajtából, vagy csak a másikból. Sajnos nagyon drága lett a túró, pedig milyen finom és egészséges étel....
TörlésNagyon guszta! Most a mi hűtőnkben is lapul kevéske , általában juhtúróval készítem mivel férjem azzal szereti bár igen keveset eszik ebből is. Nekem sima túróval is ízlik.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, mi is mindenkét túróval szeretjük. Mindenképp finom.
Törlés