A kis pohárban a két évvel ezelőtt készült likőr van, ennyi maradt még belőle. A kancsó alján van a kökény, rajta a pálinka. Bár kicsit rosszul látszik, de a pálinka szintje majdnem a dugóig ér. |
A 2011-es likőr közelről |
Nagyon finom, különleges aromájú likőr, elkészítése is nagyon egyszerű. Először két évvel ezelőtt készítettem, teljesen saját elgondolás szerint.
Hozzávalók: 1,5 dl pálinkához 10 dkg kökény, 1 dl víz és 5 dkg cukor.
Elkészítése:
A megmosott kökényt hagytam hogy megszikkadjon, majd ráöntöttem a pálinkát. Két-három hétig hagytam ázni. Ekkor leszűrtem, a vizet a cukorral felforraltam, majd amikor kihűlt, a pálinkára öntöttem. Kicsit elkevertem, és már el is készült....
Az idén elkészült likőr az üvegben és a kis pohárban |
A friss likőr, mely szép pirosas színű, míg a fenti képen lévő kétéves már kissé megsötétedett |
De szép a színe, mindegyiket megkóstolnám, mert még sosem ittam kökénylikőrt:) További szép hétvégét:)
VálaszTörlésKöszönöm, szívesen megkínálnálak :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom lehet, jól kitaláltad az elkészítését, ezek szerin bevált a recept! :)
VálaszTörlésHa eljön a fiam velem kökényt szedni - megígérte! - akkor ezt utánad csinálom!
VálaszTörlésKarácsonyig még megérhet. :)
Hankka, Marcsi, köszi. Karácsonyig még bőven elkészülhet :)
VálaszTörlés