Megfőztem életem első korhelylevesét, ami nagyon jól sikerült. Ízlett, jól esett ez a pikánsan savanykás leves, pedig nem is "korhelykedtünk" előtte 😊.....
Kicsit közelebbről... |
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
tálaláskor: tejföl.
tálaláskor: tejföl.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabolhatjuk), a kockára vágott füstölt húst, a kolbászt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, és puhára főzzük.
Ezután híg rántást készítünk, megszórjuk törött paprikával, és berántjuk vele a levest.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
...és elkeverve a hozzáadott tejföllel |
BUÉK! |
ÓÓÓÓ! Mennyei! A tied egészen más ízvilág! Füstölt csülök, kolbi! Hm, de finom lehetett! Én most nem tettem csak friss húst, mert a töltöttkáposzták közé karácsonykor egy kicsontolt füstölt csülök is került és újévben már nem kívántuk...A fotó is nagyon jóóóó!
VálaszTörlésBoldog új éveeet!
VálaszTörlésBUÉK! Neked és a kedves családodnak! Finom a korhelyleves, főztem is már, de mivel nem szoktunk "korhelykedni", így maradunk a lencselevesnél bele a füstölt tarja kockázva, meg csipetke. Nagyon jól néz ki a levesed.
VálaszTörlésEzt a levest én is nagyon szeretem, igaz évente egyszer főzöm, csak év végén, de akkor jól belakmározok belőle. Boldog Új Évet!
VálaszTörlésÉn még ilyet nem ettem, de szívesen megkóstolnám. Biztos ízlene, mert szeretem a savanyú káposztát. :)
VálaszTörlésEz a finomság még rám is várat az elkészítésével! Nagyon guszta és biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésNem kell korhelykedni, hogy jól essen ez a leves! Én is szeretném! :-) Boldog új évet kívánok Nektek!
VálaszTörlésKöszi szépen lányok mindannyiótoknak! Mi sem vagyunk egy nagy korhelykedők, de mivel még nem főztem és nem is ettünk ilyet, így most kipróbáltam. Aki szereti a savanyú káposztát, annak szívből ajánlom, és nem csak újév napjára :-)
VálaszTörlés