Ha újév, akkor lencse... 😊
Hozzávalók: 1 nagy bögre lencséhez 2-3 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, szárazkolbász, 1-2 késhegynyi pirospaprika, liszt, olaj, tej, kb 3 evőkanál tejföl és ízlés szerint egy kiskanál mustár.
Elkészítése:
A lencsét a kolbásszal együtt feltesszük főni sós
vízben. Hozzáadjuk a fokhagymát és
a babérlevelet, majd puhára főzzük. Közben pótoljuk az elfőtt vizét. Mikor kész, felengedjük tejjel, lisztből és
olajból világos rántást készítünk, megszórjuk ízlés szerinti
pirospaprikával, és berántjuk vele a főzeléket. A tejfölben elkeverjük a mustárt, hozzácsurgatjuk a főzelékhez, egyet forralunk még rajta, majd a karikára vágott kolbásszal tálaljuk.
BUÉK!
VálaszTörlésSzeretjük a lencsét főleg a levest, de a főzeléket is. Én már Szilveszter napján megfőztem a lencselevest ebédre, ettünk is belőle, de azért készítettem, hogy éjfél után rögtön együnk belőle, hogy az új esztendő első perceiben lencsét együnk.
VálaszTörlésNagyon guszta lett a főzeléked.
Kedves Marika, Lívia, köszönöm szépen :-)
Törlés