Ismét játék van Aninál, "A parókia konyhájából" című blog háziasszonyánál,
versennyel egybekötve 😊
Én még hajtattam petrezselymet, így érdekesnek találtam, és gondoltam megpróbálom, talán sikerül, és ki fog hajtani. Bár van a mélyhűtőmben sok lefagyasztott petrezselymem, de a friss mindig jobb, tetszetősebb az ételen.
Ma kaptam a piacon szép répát. A felső végét és a gyökérrészét levágtam, kis üvegbe tettem és vizet öntöttem rá, s már ment is a konyha ablakába.
A JÁTÉK PONTOSAN KÉT HÉTIG TART.
Az első napon egy petrezselyem gyökeret kell vízbe állítani, lefényképezni, közzétenni a blogon,és elküldeni Aninak.
Pontosan két hét múlva újabb képet kell készíteni, közzétenni a blogon az első képpel együtt.
Kíváncsian várom én is a végeredményt. Mindennap kuksizom hogy van-e valami kis zöld rajta de eddig még csendben van:-)) Nagyon régen én már hajtattam akkor sikerült !
VálaszTörlésAkkor várunk, mást már nem tehetünk velük :-) Talán sikerül majd kihajtaniuk :-)
TörlésDe jó ötlet, kipróbálom.
VálaszTörlésPróbáld ki, sok veszteni való nincs vele :-)
TörlésÉn is tartok a mélyhűtömben petrezselymet, zellerzöldet, kaprot stb. minden natúran van csak apróra vágva dobozolva. Olyan az ételben és rajta mint frissen. Még ilyen formában nem hajtattam, de majd lehet, hogy megpróbálom. De nálunk több fehérrépa felsőrésze kellene, mert nagy petrezselyem fogyasztók vagyunk. Minden levesbe ami zöldséges kerül, meg petrezselymes krumplit is készítek téle is, meg rizst is.
VálaszTörlésNekem is van a fagyasztóban mindenféle zöld fűszer, jól jönnek télen. Majd kíváncsi leszek, mi lesz ebből :-)
Törlés