Hűvösebb vagy hideg napokon jól esnek a kicsit zsírosabb, tartalmasabb, csípős ételek, ez a pörkölt is épp ilyen... 😋
Hozzávalók: 1 csülök, 3-4 nagyobb vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1-2 kisebb paradicsom, zsír, só, őrölt bors, törött paprika, ízlés szerint erős paprika, vagy házi csípős paprikakrém (aki szereti), 2-3 kiskanál házi gulyáskrém, 1-2 csipet őrölt köménymag, 2 gerezd fokhagyma, esetleg 1 dl vörösbor, krumpli.
Elkészítése:
A hagymát felaprítottam és a zsíron üvegesre dinszteltem. Rátettem a
kockára vágott húst (tehetünk bele a bőréből is, jót tesz a szaftjának), fehéredésig pirítottam, majd megszórtam a
pirospaprikával. Felengedtem kevés vízzel, sóztam, borsoztam, meghintettem az őrölt köménnyel, hozzáadtam a
paprikakrémet, a gulyáskrémet, a feldarabolt paradicsomot és zöldpaprikát, valamint a zúzott
fokhagymát.
Fedő alatt főztem, amikor kellett, egy kis vörös borral pótoltam az elfőtt levét (de ha nincs kéznél bor helyett vízzel is pótolhatjuk az elfőtt levét). Amikor már puhult a hús, beletettem a hasábokra vágott krumplit is, és készre főztem.
Tarhonyával vagy friss kenyérrel, savanyúsággal és egy pohár vörösborral kitűnő ebéd.
Fedő alatt főztem, amikor kellett, egy kis vörös borral pótoltam az elfőtt levét (de ha nincs kéznél bor helyett vízzel is pótolhatjuk az elfőtt levét). Amikor már puhult a hús, beletettem a hasábokra vágott krumplit is, és készre főztem.
Tarhonyával vagy friss kenyérrel, savanyúsággal és egy pohár vörösborral kitűnő ebéd.
Keresem a megfelelő szavakat a dicsérethez! :-) Rendesen megkívántam a csülökpörkölted! Nagyon rég ettünk csülköt, pedig finom husi van rajta. Pörköltnek pont nem készült még, de egész biztosan fog!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm :-) Ha még nem főztél csülökpörköltet akkor próbáld ki egyszer, biztos ízlik majd a családnak :-)
TörlésNagyon guszta ! A múltkoriban mikor kocsonyát csináltam akkor vettem csülköt abból kis darabka húst lecsentem és megcsináltam pörköltnek nagyon finom volt!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, örülök, hogy ti is szeretitek :-)
TörlésMi is szeretjük a csülökpörköltet, mert nagyon finom húsika. A férjem a körömpörköltet is nagyon szereti és emlegeti, hogy készítsek, de mondtam neki, hogy csak úgy, ha lesz benne csülökhús is.
VálaszTörlésNagyon guszta lett a pörkölted.
Köszönöm Lívia! Körömpörköltet meg én nem főztem még, enni ettem már, tényleg nagyom finom. Úgyhogy tervben van, hogy még a télen elkészül majd valamikor :-)
Törlés