A birsalmákat megmossuk, feldaraboljuk, magházát, héját rajta hagyjuk, csak annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha megfőtt lecsepegtetjük, a főzőlevét eltesszük, magházát eltávolítjuk, héjával együtt lepasszírozzuk, vagy ledaráljuk.
Az így kapott pépet lemérjük, kilogrammonként kb.70-80 dkg cukrot sziruppá főzünk 1,5 dl főzőlével. Hozzáadjuk az áttört birset, fél citrom levét, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Citromos hideg vízzel kiöblített tálkákba, formákba töltjük. Másnap kiborítjuk a formákból, levegőn szikkadni hagyjuk még, majd fóliába csomagolva tároljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4SBNC8RbyU9k2_l9mW2iT8HlfgjhblgfcOTlyVCRJAFmsrjLH9SDS4bvnqOs3qxAnKIjToy5AdV-rm1AgPDp9C16reBt14Igm9lvIEf8mX1p6dBLM8poIohx5203g9nfSqkl6PBzhkCEQ/w500-h375/2010_1027_081528.JPG) |
A birsalmák |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSJTCRkZxc6r6k0dm_6DbjYf0b8zOCohzZUNC2ua6y_Ej7jdY175NNdgsKJoAfXwANhPyp4KKoI7qB7Orpu29kTv4UWhDtl9Mpr24Vg94Gu5W1BsvE9LoAtsGJNEW1R0wYT5MtoaYHPoCS/w500-h375/2010_1027_082236.JPG) |
Feldarabolva, főzés előtt |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie4Aye8DixOLEVN6KZ6Tpgkr6bIA6mIsfXCtL2uv7Pu-hVdh0lmyDcTRzl0TdS_ycKp2o5PWecrULOTy81AO4i-VjDEXceIx6ZX2Tv0fYl2jxr4jDaSWjS-p9R8ZCcvoWJo64iv0oo3eWi/w500-h375/2010_1027_101720.jpg) |
A megfőtt, lepaszírozott birsalma pép |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXIa1L78kfNtW4fS9Zs6g52LZDzavRqebISaUJ9eNpJMcXCiStdQZZldvcNBNeTbpydUyFqTkUAlwNhSA-CQhFwsRXS4S8bedznLaSQeFy4IWEWGypVb0Mtg6-Js0gjRiwB3kO8gFJz3XV/w500-h375/2010_1028_094516k.JPG) |
Tálkákba töltve |
Nagyon aranyosak az állatkák. Nekem még mindig nem ilyen sötét, pedig nem tettem cukrot az egyik adagba.
VálaszTörlésKöszi Ani! Nem tudom, lehet hogy pont a cukortól barnul meg jobban :-)
Törlés