2010. november 8., hétfő

Birsalmasajt



A birsalmákat megmossuk, feldaraboljuk, magházát, héját rajta hagyjuk, csak annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha megfőtt lecsepegtetjük, a főzőlevét eltesszük, magházát eltávolítjuk, héjával együtt lepasszírozzuk, vagy ledaráljuk.
Az így kapott pépet lemérjük, kilogrammonként kb.70-80 dkg cukrot sziruppá főzünk 1,5 dl főzőlével. Hozzáadjuk az áttört birset, fél citrom levét, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Citromos hideg vízzel kiöblített tálkákba, formákba töltjük. Másnap kiborítjuk a formákból, levegőn szikkadni hagyjuk még, majd fóliába csomagolva tároljuk.

A birsalmák

Feldarabolva, főzés előtt

A megfőtt, lepaszírozott birsalma pép

Tálkákba töltve



2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak az állatkák. Nekem még mindig nem ilyen sötét, pedig nem tettem cukrot az egyik adagba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani! Nem tudom, lehet hogy pont a cukortól barnul meg jobban :-)

      Törlés