A pisztrángot lemossuk, sózzuk, borsozzuk, kívül-belül jól bedörzsöljük citromlével, a tetejére és a hasába néhány darabka vajat teszünk, aláöntünk 1 dl fehérbort, sütőben kezdetben lefedve, majd fedő nélkül készre sütjük. Közben megfordítjuk, egy-kétszer meglocsoljuk a saját levével. Mikor már majdnem kész, megszórjuk szeletelt mandulával, és már csak néhány percre tesszük vissza a sütőbe, amíg a mandula kicsit megpirul rajta.
Sült krumplival, idénysalátával tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqkmtrbf0BCgW3_fNmr_1GYiXNHPUagG3Lrcze7f-J-NmNM2GLY-W9UaooWRAoVMKhrzRvrlyuX82JGxiqmPzyqo40IPFICWp48bnB-mrATsc9eFI_E2B15j0KyNftHNXUCu3S1vU0ZWjT/w500-h276/2010_0430_095755.JPG) |
A halat kívül-belül bedörzsöljük citromlével |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOQonK8PdVm3VU74qdyQJeFJEaF0XDtmmWmMZm0lRNVVKZdx1GhpmQ-bQFLM17pnwV7GKmGGhqmXc1CypzNGlb7NDd9nuZNhc7m187MCp5nkJP9ePN_qXZSPWjQpau46FCN2HZJZ9DgkC7/w500-h314/2010_0507_104749.JPG) |
Hozzáadjuk a vajat és a bort |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése