![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPRJUe0iqnglWCjtYQj9yhrX2tYUDcqmCHVX5qNjiKvS58zRozsRePhVL3XMASKWlru3G1NVAf2gi9mVUt7Bl7cKJvjINhmpQgHIePPaTyLge29w5CBDzVjkX86VGloXGMGxEf3PCl2psC/s640/2008_1213_122323.JPG) |
A töltelékes káposzta a tányéron, meglocsolva tejföllel |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaQwmzEKlIK5hd1pkKEwVru2wvv2iuO8ZxtcKe6K_k7mxQB1Mw68bChlu-AZcIOu8LElZPRUtHpT03zwOf6sfBHBlzcXvLJB2ueJuFt-Z81XCkuNZ7E0ZbEJWL9gccOsIrXKg1glqChpr5/s640/2013_0103_132123.JPG) |
Az egyik tekercs félbevágva, egy kis szafttal és szálas káposztával |
Hozzávalók: 1 fej savanyított káposzta, esetleg egy-két maroknyi szálas savanyú káposzta, 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg szalonnás füstölt comb, vagy más húsos szalonna, 5 evőkanál rizs, 1 tojás, 1 vöröshagyma, só, bors, törött paprika, csombor (borsikafű), bazsalikom, ízlés szerint 1-2-3 evőkanál paradicsompüré,
a tálaláshoz: tejföl.
Elkészítése: A cserépedényt beáztatjuk hideg vízbe. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizst, és még egy rövid ideig dinszteljük.
A darált húshoz hozzákeverjük a megdarált füstölt húst, majd a tojással és a fűszerekkel együtt jól összedolgozzuk. Adunk hozzá még 8-10 evőkanál vizet, hogy a rizs sütés közben innen vegye fel a vizet. A levelek vastagabb szárát elvékonyítjuk (ki-, vagy levágjuk).
A képeknek megfelelően megtöltjük a leveleket, a maradék apróbb levelekkel vagy a szálas káposztával kibéleljük az edény alját, majd ráhalmozzuk a kész tekercseket. Megszórjuk még csomborral, és a maradék szálas káposztából tehetünk a tetejére is. A paradicsompürét annyi vízben keverjük el, hogy az majd teljesen ellepje a káposztákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése