2010. november 17., szerda

Hátszínpecsenye örmény módra



Hozzávalók: 30-50 dkg hátszín (attól függően, hogy milyen nagy adagot szeretnénk készíteni), kb 3-3 nagyobb szál fehér- és sárgarépa, 1 nagy hagyma, 1 alma, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, olaj, 2 dl száraz vörösbor, 2 babérlevél, őrölt bors, bazsalikom, tárkony, flekken fűszerkeverék, 1 db marhahús leveskocka, ha kell még só, 2 evőkanál valamilyen savanykás lekvár (áfonya, ribizli,) 2 kiskanál mustár és 1 evőkanál paradicsompüré. E három utóbbit változtathatjuk ízlés szerint (adhatunk belőlük többet, vagy kevesebbet hozzá), de legjobb ha kisebb adagokban adjuk hozzá, és közben kóstolgatjuk, hogy melyik íz hiányzik még.

Elkészítése:
A húst kisebb szeletekre vágjuk, a zöldségeket és az almát feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. Először a hús mindkét oldalát pirítjuk meg hirtelen az olajon, kivesszük, és a megmaradt olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Ha kész, felengedjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a többi összes hozzávalót a fűszerekkel és az elősütött hússal együtt.
Időközönként megkeverjük, az elfőtt vizet pótoljuk. Sokáig kell főzni, a bortól és a paradicsomtól lassan puhul, de finom, pikáns ételt kapunk.
Mikor kész egy 1-2 kiskanál étkezési keményítővel besűrítjük.
Köretnek szarvacska tésztát szoktam főzni hozzá.

Az eredeti recept Lajos Maritól származik.

A hozzávalók

A hús pirítása

Elkezdjük főzni

Elkészült



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése