Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele lehet rozsliszt), 5 dkg vaj, 12 dkg méz, 8 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 0,5 dl tej, 2 tojás, 3 dkg szeletelt mandula, 1 citrom héja és fél leve
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a citrom reszelt héját. A mézet a vajjal felolvasztjuk, ha kihűlt hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a cukrot, a tejet, a citromlét és a fűszert. A tojás fehérjét felverjük. A mézes keverékhez hozzákeverjük a lisztet és a felvert habot, kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidjFSUKGrpCmtcxJuJRHpIg0JxhoVqvji6AsDBi69gZu-l8_j3Kt2P6U88R7rbpI0juOdkt-r_H1nbhvFXPIB0ctjwr451AlPkJbjb2_GoRKzGi4e8wc1IuaVHMDszKSeamKX7LnnF2wHf/w500-h398/2009_1113_105514.JPG) |
A hozzávalók |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwO27wULHmpAgLRwdQ7mffhe6oZ7zoGetHaj18E6RxP2Pc6JTm4USjLabESEGsh3PvOXtgFEg29mKGOyvYjtgKxNb6YJecqAxglWL7aR_8RXh1GudjGLe8hIdF5ZCiA1yFqS42lC2BSrql/w500-h233/2009_1113_111014.JPG) |
A tepsiben, sütés előtt |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94qxMidxNkf-uPYVuUxYcJJ7kq-WW4oc_tpZJJ4kX7iSiDR9k9paFXXeS0DAFIbBaLIX6ByVm3jRSTsLlbiilGCzZL6jvqcNk2xfL0LSl3pTe387N_8D-pseAvEaxe2Afq2vPSVLeHh_p/w500-h245/2009_1113_120221.JPG) |
A kisült tészta |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6TmdcFJiH5Er73dbRCRTjOqNlcW5_nuXLpP16y7i5zDoWCggBuLZOeasuEZVRUj0cgxdyeBvjQxSsMLn3ei6rmhyJKTAuC4Y-yPQcRurhhc9FuglGzMKepdo0T0vSwfmdi-qYuH-Lm1Tb/w500-h339/2009_1113_182840.JPG) |
Felszeletelve a tányéron |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése