![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi82TdYwXBAwUsII2B4xkwlZK3YzLs5B4QTGbzAtleodDZb3fuRgNGs42Fy8geRv4Gt4mpZl6r4chel2Ux6oXfGRntyX_6MaFEJLfvLrete9RgLdrjLSKAh5e7j_F2GbhAg0xJ3D_0vqv8p/s640/2009_1128_014012.jpg) |
Már karácsonyi hangulatban |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtvxvxw2hxBBdhx2bS55QHD241CCK3f3Nrc9Xri_StlClC5pu58BBUyRXnRcCxD7dMTKUgY8pP2J_ghUlnHX_UCE-w4tOiVoqGUCHeUuvVbDFd-Sl6LGZ64wSxV1UrhEzo1ucvnOSLys0G/s1600/2009_1127_235658.JPG) |
A kész kuglóf, tetején a citromos cukormáz |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 6 dkg mazsola, 8 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 5 dkg ízlés szerinti cukrozott gyümölcs, fehér rum, 1 narancs, 1 citrom, 2 egész tojás + 1 sárgája, 0,5-1 dl tej, 1 csomag sütőpor,
a mázhoz: porcukor és a citrom leve.
Elkészítése:
A gyümölcsöket, a mazsolát és a narancshéjat (egy keveset félre teszünk a tetejére) beáztatjuk a rumba. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a narancs levét (ha nagy a narancs, csak egy felet használunk), az összes tojást, a citrom lereszelt héját, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és az alkoholba áztatott gyümölcsöket. A formát alaposan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, és beletesszük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése