Ez most egy kicsit magyarosra sikeredett, mert bárányhús helyett csirkemell került bele, abból sem sok.
A készítésének folyamata is kicsit más, mert megmaradt párolt rizst használtam fel hozzá, maradékmentésként.
De a fűszerezésénél követtem a keleti ízeket, és a zöldségfélékkel sem spóroltam. Nekünk így is nagyon ízlett, és ami még nem hátrány, gyorsan és egyszerűen készült el.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam, majd hozzáadtam a feldarabolt csirkemellet. Együtt tovább pároltam vagy inkább sütögettem - ahogy mondani szokás, fehéredésig.
Hozzávalók: 2 szelet csirkemell (kb. egy egész csirkemell fele), kész párolt rizs (2 dl rizsből főzöttnek kb. a fele), 1-2 kanál olívaolaj, 1 nagyobb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1-2 szelet kápia paprika, kis maréknyi zöld hüvelyű zöldbab, 2-3 evőkanálnyi csemegekukorica konzerv, só, őrölt bors, koriander és római kömény (mindegyik ízlés szerint), 1-2 kiskanál házi gulyáskrém és édes paprikakrém, valamint erős változata,
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam, majd hozzáadtam a feldarabolt csirkemellet. Együtt tovább pároltam vagy inkább sütögettem - ahogy mondani szokás, fehéredésig.
Ekkor hozzákevertem a zúzott fokhagymát, a zöldbabot, a kis darabokra vágott sárgarépát és paprikát. Sóztam, fűszereztem, belekevertem a paprikakrémeket és a gulyáskrémet, valamint pici vizet.
Készre főztem, ügyelve, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
A kukoricát csak a végén adtam hozzá, mivel konzerv volt, ez már nem igényelt további főzést. Legvégül összekevertem a párolt rizzsel, és máris tálalható volt.
![]() |
A hús és a zöldségek párolása |
![]() |
Már benne van a kétféle paprikakrém és a gulyáskrém is |
![]() |
És amikor készre főtt-párolódott, belekeverjük a rizst |
Nagyon guszta. Ez olyan török-magyar rizseshús/piláf lett. Eredetit ettèl már? Azt hiszem, én nem, de ez ízlene.
VálaszTörlésKöszi szépen Ani, eredetit én sem ettem még, de jól hangzik 😊.
TörlésIgazi szín-és ízkavalkád és gyönyörű a tálalás is!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Zsuzsa, szeretem a színes ételeket, legyen törött paprikától vagy különböző zöldségektől színes egy étel. Mindjárt jobb lesz az ember étvágya 😊.
TörlésNagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, nagyon finom volt!
TörlésNagyon guszta, és eltudom képzelni hogy nagyon finom.
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, nekünk nagyon ízlett!
TörlésAz eredetit a bárányhús miatt biztosan nem enném meg, de ez a változat nagyon ínycsiklandozó.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, mi szeretjük a bárányhúst, bár nagyon ritkán veszek, eléggé felment ennek is az ára....
TörlésNekem biztos nem lenne a kedvencem. Valahogy bizalmatlan vagyok ezekkel az "összekevert" ételekkel szemben...magam se igazán tudom az okát.
VálaszTörlésNekünk ízlett, a mi úgynevezett bácskai rizses húsunkat is szeretjük. Az is gyorsan megvan, és ha marad belőle másnapra, nem kell külön-külön megmelegíteni a pörköltet és a köretet😊.
TörlésJóóóóóóóó...de mit keres ez a sok "ződség" a finom husi mellett ?????
TörlésSzeretjük a húsok és a rizs mellé is a sok zöldségfélét, párolt rizsbe is majdnem mindig keverek valamilyen dinsztelt zöldséget, borsót, sárgarépát, kukoricát, vagy éppen kápia paprikát, van hogy csak egyfélét, de van hogy többet is. Próbáld ki, nagyon finom....
Törlés