Ez most egy kicsit magyarosra sikeredett, mert bárányhús helyett csirkemell került bele, abból sem sok.
A készítésének folyamata is kicsit más, mert megmaradt párolt rizst használtam fel hozzá, maradékmentésként.
De a fűszerezésénél követtem a keleti ízeket, és a zöldségfélékkel sem spóroltam. Nekünk így is nagyon ízlett, és ami még nem hátrány, gyorsan és egyszerűen készült el.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam, majd hozzáadtam a feldarabolt csirkemellet. Együtt tovább pároltam vagy inkább sütögettem - ahogy mondani szokás, fehéredésig.
Hozzávalók: 2 szelet csirkemell (kb. egy egész csirkemell fele), kész párolt rizs (2 dl rizsből főzöttnek kb. a fele), 1-2 kanál olívaolaj, 1 nagyobb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1-2 szelet kápia paprika, kis maréknyi zöld hüvelyű zöldbab, 2-3 evőkanálnyi csemegekukorica konzerv, só, őrölt bors, koriander és római kömény (mindegyik ízlés szerint), 1-2 kiskanál házi gulyáskrém és édes paprikakrém, valamint erős változata,
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam, majd hozzáadtam a feldarabolt csirkemellet. Együtt tovább pároltam vagy inkább sütögettem - ahogy mondani szokás, fehéredésig.
Ekkor hozzákevertem a zúzott fokhagymát, a zöldbabot, a kis darabokra vágott sárgarépát és paprikát. Sóztam, fűszereztem, belekevertem a paprikakrémeket és a gulyáskrémet, valamint pici vizet.
Készre főztem, ügyelve, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
A kukoricát csak a végén adtam hozzá, mivel konzerv volt, ez már nem igényelt további főzést. Legvégül összekevertem a párolt rizzsel, és máris tálalható volt.
A hús és a zöldségek párolása |
Már benne van a kétféle paprikakrém és a gulyáskrém is |
És amikor készre főtt-párolódott, belekeverjük a rizst |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése