Csak egy kis adagot főztem, amit egy ebédre ketten megettünk. Gyorsan és egyszerűen elkészült, és olyan gyorsan el is fogyott.
A zellert, a kis zsenge sárgarépákat és a hagymákat Apukámtól kaptuk, az ő kertjében teremtek.
Hozzávalók: 1 kis zellergumó és a leveleiből pár szál, 1 kisebb krumpli, fél fehérrépa, 3 kicsi sárgarépa, 3 gyöngy- illetve kicsi sonkahagyma (amilyen a képen látszik), 2 kiskanál olívaolaj, só, ízlés szerint őrölt fehérbors és szerecsendió, 5-6 dl víz, 1 dl főző tejszín, 1 kiskanál kukorica keményítő (ha elég sűrű a leves, ez utóbbi elhagyható),
levesbetétként: levesgyöngy.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam és összedaraboltam, majd az olajon megdinszteltem. Sóztam, fűszereztem, és felengedtem a vízzel. Puhára főztem.
Ezután botmixerrel pépesítettem. A tejszínben elkevertem a kukorica keményítőt, és besűrítettem vele a levest. Ezzel el is készült.
Levesgyönggyel tálaltam, nagyon finom lett!
Szeretjük a zellerkrém levest, de még nem jutott eszembe, hogy zöldséget is tegyek bele. Csak egyszerűen magában szoktam főzni és egyszer készült almával. https://korsocska.blogspot.com/2017/11/zellerkrem-leves.html Almával is finom:https://korsocska.blogspot.com/2020/01/zellerkrem-leves-almaval.html
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Megnéztem a te leveseidet is, finomak lehetnek. Én is főztem már almával, és birsalmával is, ebbe most zöldségeket is tettem. Így is nagyon finom volt.
TörlésNagyon finom lehetett, csupa jó hozzávalókkal. Mi is szeretjük a zellergumót, általában teszek majdnem minden levesbe.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, mi is szeretjük a zellert. Nyersen is, és főve is, levesben. Én is szoktam majdnem minden levesbe tenni, nagyon jó ízt ad. Úgy szoktam összevágni mint a többi répát, csak egy kicsit nagyobb darabora, mert gyorsan megfő.
TörlésFinom, könnyű leveske lehet! A zellerkrémleves még mindig nem készült el, pedig mióta tervezem... Pedig én biztosan szeretném.
VálaszTörlésAmi késik nem múlik ! 😊
TörlésKöszönöm Melinda, ez is nagyon finom volt. Jó főzöcskézést! 😋
Nagyon finom levest főztél! Én is szeretem a zellert, levesekbe mindig teszek, és krémlevest is főztem már többfélét belőle.
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, mi is szeretjük a zellert, minden formájában, még ecetesen is. A régi disznóvágások elengedhetetlen finom téli savanyúsága volt.
TörlésSokan nem szeretik, nem is tudom, mit nem lehet szeretni rajta, mikor olyan finom 😆😋
Imádnivaló leveske. Én is nagy zeller rajongó vagyok, sokszor készítem, jó ötlet zöldségeket hozzáadni, úgy még finomabb.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, a zellert mi is szeretjük, finom volt a zöldségekkel, kis plusz íz volt 😊.
TörlésA fentieken kívül a zellert ki szoktam sütni olajban, vagy rántani, akárcsak a padlizsánt. A krémlevest krumplival és dióval szoktam: https://vicuska13.blogspot.com/2019/08/zellerkremleves.html Nagyon finom, imádom! Ki próbálom zöldséggel is.
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska, köszi a tippeket! A zellert én is sütöttem már ki olajban, az is finom. Múltkor birssel főztem a zeller krémlevest, egy kis dióval. Pikáns leves lett 😊.
Törlés