Apukám még az ősszel csinálta ezt a sózott hagymakrémet, ugyanolyan módszerrel mint a sózott darált paprikát, csak ezt nem darálta, hanem lereszelte. Valahol hallott róla, és kipróbálta, mert szépen termett a kertben. Bármilyen ételbe felhasználható, amibe hagymát tennénk.
Hasznos dolog, ha valakinek sok a hagymája, és fél hogy előbb-utóbb megromlik, vagy kihajt. De arra is nagyon jó, hogy amikor kell valamibe hagymát tenni, akkor ebből csak kiveszünk egy-két kanálkával. Meggyorsítja és egyszerűbbé teszi a főzést.
Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A hagymát ledaráljuk vagy lereszeljük és összekeverjük a sóval. Kis üvegekbe töltjük.
Hasznos dolog, ha valakinek sok a hagymája, és fél hogy előbb-utóbb megromlik, vagy kihajt. De arra is nagyon jó, hogy amikor kell valamibe hagymát tenni, akkor ebből csak kiveszünk egy-két kanálkával. Meggyorsítja és egyszerűbbé teszi a főzést.
Hozzávalók: 1 kg vöröshagymához, 20 dkg só.
Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A hagymát ledaráljuk vagy lereszeljük és összekeverjük a sóval. Kis üvegekbe töltjük.
Felbontás után én hűtőszekrényben tárolom, amúgy tartósítószert nem igényel. De aki szeretne, tehet egy kis csipet szalicilt a tetejére, biztos ami biztos alapon, főleg ha nem eléggé hűs a kamra, spájz.
Nagyon jó ötlet. Az enyém is mindig kihajt, bár azt is, úgy is felhasználom...de biztos teszek el most majd így is.
VálaszTörlésKöszönöm Mari! Örülök, hogy tudtam egy hasznos ötletet adni neked.
Törlés