Apukám még az ősszel csinálta ezt a sózott hagymakrémet, ugyanolyan módszerrel mint a sózott darált paprikát, csak ezt nem darálta, hanem lereszelte. Valahol hallott róla, és kipróbálta, mert szépen termett a kertben. Bármilyen ételbe felhasználható, amibe hagymát tennénk.
Hasznos dolog, ha valakinek sok a hagymája, és fél hogy előbb-utóbb megromlik, vagy kihajt. De arra is nagyon jó, hogy amikor kell valamibe hagymát tenni, akkor ebből csak kiveszünk egy-két kanálkával. Meggyorsítja és egyszerűbbé teszi a főzést.
Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A hagymát ledaráljuk vagy lereszeljük és összekeverjük a sóval. Kis üvegekbe töltjük.
Hasznos dolog, ha valakinek sok a hagymája, és fél hogy előbb-utóbb megromlik, vagy kihajt. De arra is nagyon jó, hogy amikor kell valamibe hagymát tenni, akkor ebből csak kiveszünk egy-két kanálkával. Meggyorsítja és egyszerűbbé teszi a főzést.
Hozzávalók: 1 kg vöröshagymához, 20 dkg só.
Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A hagymát ledaráljuk vagy lereszeljük és összekeverjük a sóval. Kis üvegekbe töltjük.
Felbontás után én hűtőszekrényben tárolom, amúgy tartósítószert nem igényel. De aki szeretne, tehet egy kis csipet szalicilt a tetejére, biztos ami biztos alapon, főleg ha nem eléggé hűs a kamra, spájz.
Nagyon jó ötlet. Az enyém is mindig kihajt, bár azt is, úgy is felhasználom...de biztos teszek el most majd így is.
VálaszTörlésKöszönöm Mari! Örülök, hogy tudtam egy hasznos ötletet adni neked.
TörlésApukád egy csoda! Mennyi mindent csinál! A vöröshagymakrémgez én is ilyen arányokkal teszem el, csak botmixert hasznàlok. Sokkal egyszerűbb. Próbáljátok ki! http://korsocska.blogspot.com/2022/08/voroshagymakrem.html
VálaszTörlésKöszönjük szépen, Apukám nevében is! Sok mindent meg tud csinálni, örülnék, ha nekem ennyi erőm lenne 😊.
TörlésMegnéztem a tiédet, nagyon szép fehér, és pépes. Majd megpróbálom egyszer én is botmixerrel.
Remek ötletei vannak Édesapádnak!! Így legalább nem kell a hagymapucolással töltened az idődet, meg nem is csípi a szemed. Idén valahogy nagyon csípősek a hagymák.... mindig megkönnyezem a pucolást.:)
VálaszTörlésKöszönjük szépen Éva, Apukám nevében is! Hasznos így eltenni és egyszerre többet összevagdosni, aprítani. Nekem is szokott csípni, még szemüvegben is 😊.
TörlésKöszönjük Édesapádnak a hasznos ötletet. Nem veszek nagy mennyiséget a hagymából egyszerre de mégsem tudom olyan iramban használni hogy ne legyen belőle kidobás .
VálaszTörlésKöszönjük szépen Éva! Én sem szoktam sokat tárolni, mert nincs hideg helyünk, ahol tarthatnánk, de néha még így is szoktak kihajtani 😊.
TörlésMegtetszett az ötlet 2 db hatalmas hagymám volt amit csak darabolva tudtam volna felhasználni ebből kipróbáltam én is ledaráltam úgy készítettem el 10 dkg sóval .
TörlésÖrülök Éva, hogy tudtam ötletet adni a hagyma tartósítására. Váljék majd egészségedre!
TörlésOlyan kézenfekvő ötlet, nekem mégsem jutott volna eszembe. Az Apukád mindenre gondol és remek ötletei vannak.
VálaszTörlésKöszönjük szépen, Apukám nevében is!
Törlés