Szeretjük a melegszendvicset, kenyérre, kiflire egyaránt. Főleg ősztől tavaszig szoktam készíteni, vacsorára, egy csésze teával vagy egy pohárka sörrel... Van is fent a blogomon néhány, kolbásszal, sajtokkal, májkrémmel, sonkával, buggyantott tojással, stb.....
Még tavaly októberben láttam meg Neánál, hogy háromféle szendvicset készített, ahol az egyik gombás volt. Azonnal vittem tőle az ötletet, mert megtetszett a gombás feltéttel, és ilyet még nem ettünk.
Nálam májkrémes alapú kencével készültek, szeretjük így, aztán lehet más finomságokkal még gazdagítani.
Nálam májkrémes alapú kencével készültek, szeretjük így, aztán lehet más finomságokkal még gazdagítani.
Íme az én változataim, mindegyik ízűből 1-1 kiflit töltöttem meg, ami nekünk kettőnknek egy vacsorára elég volt:
Hozzávalók 3 db kiflihez, az alapkenőcs: 1 kis doboz májkrém, vaj, reszelt sajt, mustár és házi paprikakrém (a mennyiségeket nem mértem ízlés szerint lehet variálni, attól függően, hogy ki mennyi tölteléket szeretne tenni egy-egy fél kiflire),
a gombáshoz még: kb. 10 dkg gomba, só, bors, 1 kiskanál olívaolaj,
a sonkáshoz még: 3-4 szelet főtt-füstölt tarja,
a kolbászoshoz még: 5-7 dkg füstölt kolbász,
a tetejükre: lila hagyma, gyöngyhagyma, ketchup, reszelt sajt.
Elkészítése:
Először az alapkenőcsöt kevertem meg, majd mindegyiket dúsítottam még: a pár perc alatt megpárolt gomba felével, illetve a kolbász és a sonka felével, mindegyik apróra vágva Ezzel kentem meg a félbevágott kifliket.
Ezután tettem a tetejükre a megmaradt gombát, kolbászt és a sonkát.
Végül a hagymák, a reszelt sajt és a ketchup került a legtetejükre, s már mehettek is a sütőbe, hogy ropogósra sülve kerüljenek majd a tányérjainkban.
Először az alapkenőcsöt kevertem meg, majd mindegyiket dúsítottam még: a pár perc alatt megpárolt gomba felével, illetve a kolbász és a sonka felével, mindegyik apróra vágva Ezzel kentem meg a félbevágott kifliket.
Ezután tettem a tetejükre a megmaradt gombát, kolbászt és a sonkát.
Végül a hagymák, a reszelt sajt és a ketchup került a legtetejükre, s már mehettek is a sütőbe, hogy ropogósra sülve kerüljenek majd a tányérjainkban.
Az alapkenőcs..... |
...és gazdagítva még gombával, sonkával, kolbásszal |
Megkenve a kiflik... |
....és rajtuk még gomba, sonka, kolbász és hagymák |
Végül a legtetejükön sajt és ketchup - lehet sütni |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése