2024. január 17., szerda

Zelleres-lila hagymás krumplisaláta




Finom, ízletes saláta, amit tálalhatunk hideg vagy meleg rántott és sült húsokhoz, halakhoz....

Hozzávalók, mennyiség nélkül: salátákhoz való krumpli, friss nyers zellergumó, lila hagyma, só, cukor, ecet.

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőztem, még melegen meghámoztam, de csak akkor szeleteltem fel, amikor kihűlt. Akkor szebben lehet. A lila hagymát karikákra vágtam. 
A zellergumót meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, majd forró vízzel leforráztam, és így hagytam állni, míg kihűlt a víz. Ezt azért ajánlatos elvégezni, mert így kicsit puhul a zeller, nem lesz olyan sprőd, kemény.
Az ecetes léhez a zeller forrázó vizét használtam fel. Sóztam, ízlés szerint öntöttem hozzá ecetet, és cukorral ízesítettem. Hozzákevertem a krumplit, a felkarikázott hagymákat, átkevertem.
 
Tálalásig hideg helyre tettem. Célszerű néhány órával előbb elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.





4 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz kis és úgy is hangzik! Látom ideje új salátát kipróbálnom....:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!! Régen nagyon szerettem, de sajnos a hagymát már nem bírja a gyomrom, a krumplit meg a cukrom miatt nem ehetem, így most csak jó nagyokat nyelek, és arra gondolok hogy milyen finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, és nagyon sajnálom, hogy már sok mindent nem ehetsz, amit szeretsz!

      Törlés