2018. november 12., hétfő

Gránátalmás-mézes tejberizspuding




Finom és mutatós desszertet készítettem, mely a saját ötletemből született....
Vettem egy gránátalmát, már rég ettünk. Kezdtem gondolkodni, hogy hogy is készítsem el, mert mindenképpen valamilyen poharas desszerthez szerettem volna felhasználni. Így esett a választásom a tejberizsre, amit a szokásosnál lágyabbra főztem meg, és a kevés puding hozzáadásával pedig még krémesebb lett.

Hozzávalók, a tejberizshez: 1,75 dl rizs, 5 dl tej, citromhéj, ízlés szerint méz,
a pudinghoz: fél tasak pudingpor, 2,5 dl tej, 1-2 evőkanál cukor,
a gyümölcsök ízlés szerint, nálam: őszibarackbefőtt, sárgadinnye dzsem, cukrozott narancs, fahéj, kakaópor és 1 gránátalma, friss füge.

Elkészítése:
A rizst feltettem főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Mikor elfőtte, hozzáöntöttem a tejet, belereszeltem a citromhéjat, és puhára főztem. Még melegen belecsurgattam annyi mézet, amennyitől megfelelően édes lett.
A pudingot a tejjel, cukorral megfőztem, majd mikor elkészült, hozzákevertem a tejberizshez.
A poharak aljába csak kis darabokra vágott őszibarack befőttet tettem, majd rákanalaztam a tejberizst. A tálba a többi befőttel, gyümölccsel, a kakaóval és a fahéjjal rétegeztem, tetejüket pedig tetszés szerint raktam ki a gyümölcsökkel.





6 megjegyzés:

  1. Se szülinap se semmi és mégis ilyen káprázatos finomságot készítettél:-)) Miért nem hívtál meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert akkor még nem tudtam, hogy Neked szülinapod lesz :-) :-)
      De Isten éltessen, így utólag küldök belőle egy tálkával :-)

      Törlés
  2. Nagyon finomat készítettél én is megkóstolnám. De majd elkészítem én is. A gránátalma nagyon mutatóssá tette.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)

      Törlés
  3. Nagyon ötletes és mutatós desszert, pont az én ízlésemnek való.

    VálaszTörlés