2012. augusztus 28., kedd

Uborkasaláta gyöngyhagymával



Hozzávalók: uborka, nagyobb gyöngyhagyma, fokhagyma, só, cukor, őrölt bors és paprika, ecet, víz.

Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, vékonyra összeszeleteljük, besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Ízlés szerinti cukorral elkészítjük az ecetes levet.
Ezután az uborkát kissé kinyomkodjuk és a szintén vékony szeletekre vágott hagymával együtt a léhez adjuk. Mennyiségtől és ízléstől függően 1-4 gerezd fokhagymát áttörünk, és az uborkához keverjük. Tetejét megszórjuk borssal és paprikával. Aki szereti, tehet a tetejére tejfölt is, én nem szoktam.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! :) Még így magában is szívesen megenném! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is így készítem az uborkasalátát, bár fokhagyma nélkül. Nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
  3. Hankka, Gerdi, köszi!
    Én mindig teszek bele fokhagymát, szerintem nagyon finom vele. Amúgy a fokhagymát nem szeretem, sokszor még az illatától is rosszul leszek. De az uborkasalátán és a pirítóson kifejezetten szeretem, el sem tudnám képzelni nélküle :)

    VálaszTörlés
  4. Hmmm... imádjuk! A férjem és Anyukám tejföllel, én és Apukám tejföl nélkül - pont így, ahogy Te készíted. Fincsi. :P

    VálaszTörlés