Hozzávalók: görögdinnye, őszibarack, szilva, muskotályos szőlő, alma, citromlé, szegfűszeg, cukor ízlés szerint, esetleg rum vagy konyak.
Elkészítése:
Az almát feldaraboltam, és azonnal csepegtettem rá 1-2 kiskanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Enyhén cukros vízben néhány szem szegfűszeggel félpuhára főztem, majd jól lehűtöttem. A többi gyümölcsöt is előzőleg hűtőszekrényben tároltam. Az őszibarackot meghámoztam, kis kockákra vágtam, ezt is meglocsoltam egy kis citromlével. A szilvát is feldaraboltam, és óvatosan összekevertem a többi gyümölccsel. Tetejére szórtam a szőlőszemeket és a görögdinnye kockákat. Azonnal lehet tálalni.
Ha gyerekek nem esznek belőle, meglocsolhatjuk egy kis szesszel is.
De szép színes! Én az alkoholt mindenképpen kihagynám belőle...
VálaszTörlésGyönyörű színes, nagyon jólesne egy tányérkával! :)
VálaszTörlésMost adtál egy jó kis ajánlatot...van
VálaszTörlésmaradék dinnye, és szőlö. Nálunk pontosan szórol-szóra, FRUIT COCKTAIL-nek nevezzük!
Frissitő...üditő gyümölcsök!