2012. augusztus 24., péntek

Görögdinnyés gyümölcskoktél



Hozzávalók: görögdinnye, őszibarack, szilva, muskotályos szőlő, alma, citromlé, szegfűszeg, cukor ízlés szerint, esetleg rum vagy konyak.

Elkészítése:
Az almát feldaraboltam, és azonnal csepegtettem rá 1-2 kiskanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Enyhén cukros vízben néhány szem szegfűszeggel félpuhára főztem, majd jól lehűtöttem. A többi gyümölcsöt is előzőleg hűtőszekrényben tároltam. Az őszibarackot meghámoztam, kis kockákra vágtam, ezt is meglocsoltam egy kis citromlével. A szilvát is feldaraboltam, és óvatosan összekevertem a többi gyümölccsel. Tetejére szórtam a szőlőszemeket és a görögdinnye kockákat. Azonnal lehet tálalni.
Ha gyerekek nem esznek belőle, meglocsolhatjuk egy kis szesszel is.


3 megjegyzés:

  1. De szép színes! Én az alkoholt mindenképpen kihagynám belőle...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű színes, nagyon jólesne egy tányérkával! :)

    VálaszTörlés
  3. Most adtál egy jó kis ajánlatot...van
    maradék dinnye, és szőlö. Nálunk pontosan szórol-szóra, FRUIT COCKTAIL-nek nevezzük!
    Frissitő...üditő gyümölcsök!

    VálaszTörlés