Csak egy kétszemélyes adagot készítettem, ezért lett ilyen kis lapos, mint egy lepény, de ezáltal jól átsült az egész. Finom, könnyű nyári ebéd lett belőle.
Hozzávalók a fenti mennyiséghez: 50 dkg zöld hüvelyű zöldbab, 15 dkg darált sertéshús, 1 közepes hagyma, só, bors, törött paprika, ízlés szerint egy kiskanál paradicsompüré, nálam házi milánói szósz, töltelékekhez való fűszerkeverék, olaj, kevés zsemlemorzsa, egy kis doboz tejföl, egy tojássárgája,
a tetejére: sima vagy füstölt sajt.
Elkészítése:
A babot megtisztítottam, feldaraboltam, sós vízben majdnem készre főztem, majd leszűrtem.
A hagymát apróra vágtam, kis olajon megdinszteltem, hozzáadtam a húst, fehéredésik pirítottam, sóztam, fűszereztem, felengedtem kevés vízzel, elkevertem benne a paradicsomos szószt, és fedő alatt készre pároltam.
Egy kisebb jénai tálat kikentem olajjal, az aljára tettem a bab felét, rá a húst, majd erre jött a bab megmaradt része. Szórhatunk a rétegek közé kevés zsemlemorzsát is. A tejfölben elkevertem a tojássárgáját, sóztam, borsoztam, és elsimítottam a bab tetején. Megszórtam zsemlemorzsával és fólia nélkül sütőbe tettem. Kb. 15-20 perc múlva ráreszeltem a füstölt sajtot, majd visszatettem a sütőbe, nagyjából ugyanennyi időre, addigra a sajt megolvadt és kissé megpirult rajta.
A tál alján a zöldbab, erre kerül a hús, majd ismét a zöldbab |
A tetejére kenjük a tejfölt, megszórva zsemlemorzsával |
A készre sült bab |
Hú, ez nagyon fincsi lehet:)
VálaszTörlésÉva küldte:
Nagyon gusztusos a készre sült
zöldbab. Jó étvágyat hozzá!
Gondolom már megvolt!
Annyira nem szeretem a babot, de a tiéd guszta lett!
VálaszTörlésKöszi mindhármótoknak! Én nagyon szeretem a zöldbabot, levesnek, főzeléknek is, és köretként is....
VálaszTörlésÉn ugyanezt készitettem a cukkinivel, most megfogom próbálni a zöld babbal is...igazán finom!
VálaszTörlésFinom lehet nagyon, nálunk is díjazná a család, hiszen könnyed, zöldséges, de azért husi is van benne! :)
VálaszTörlés