Hozzávalók: szilva, szegfűszeg, fahéj, citrom, cukor, tejföl, liszt, só, tejszínhab.
Elkészítése:
30-40 dkg szilvát megmostam, kimagoztam, negyedekbe-félbe vágtam, vízben feltettem főni egy csipetnyi sóval, 2-3 evőkanál cukorral, 1-2 szelet citrommal, 8-10 szem szegfűszeggel és kb. egy negyed mokkáskanálnyi őrölt fahéjjal. Hamar megfőtt, nagyjából 15 perc alatt.
Ekkor levettem a tűzről, egy fél doboz tejfölbe elkevertem 2-3 kiskanál lisztet, simára kevertem, és behabartam vele a levest. Ízlés szerint még cukroztam. Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaltam.
Így elkészítve még nem ettem szilvalevest, de finom biztos, nagyon szép színe van:)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, finom ezzel a fűszerezéssel! :)
VálaszTörlésNagyon finom a fűszerezés, tetszik!
VálaszTörlés