| A pogácsák frissen, langyosan a legjobbak |
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 4 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, só, 30 dkg túró, fele-fele arányban juh- és tehéntúró,
a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt, esetleg köménymag (jól illik a juhtúróhoz).
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a margarint, az áttört túrót, a tejfölt, a tojássárgájákat, a megkelt élesztőt, jól összegyúrjuk, meleg helyen fél órát kelesztjük. Kisodorjuk, megszórjuk a sajttal és feltekerjük mint egy beiglit, majd újra kelesztjük.
Ezután a tekercset kb. 3 cm vastagra kisodorjuk, 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Én csak fél adagot készítettem, így is sok lett belőle.
| Az előkészületek, az áttört túró, a felfuttatott élesztő |
| A kisodort, sajttal megszórt, majd feltekert tészta |
| A pogácsák szaggatása |
| Tepsiben |
Olyan nagyon nagyon klassz az oldalad! :) Innen lesek recepteket :)) Gratulálok! :))
VálaszTörlésMost készítettem először pogit,isteni finom lett.Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés