2011. február 15., kedd

Túrós batyu


Csak túróval töltve....

...és egy másik alkalommal sütött túrós-szilvalekváros batyu. Nem nagyon látszik,
de ott van a szilvalekvár 😏

Hozzávalók a tésztához (kb. 20 darabhoz): 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej,
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerinti cukor és mazsola, 1 tojás sárgája és szilvalekvár,
(ennyi túró kb. 12 batyuhoz elegendő, a többire tehetünk sűrű szilvalekvárt, vagy vegyesen a kettőt), 
a megkenéséhez: 1 tojás.

Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a cukrot, a közepébe egy kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet, és egy kiskanál cukrot. Amikor feljött az élesztő belekeverjük a tojást és a margarint. Ha szükséges, egy kis tej hozzáadásával lágy tésztát készítünk, és meleg helyen kelesztjük. 
Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval négyzeteket vágunk és rátesszük a tölteléket.
A lapocskák négy sarkát összecsípjük, és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.

A hozzávalók

Megkelt a tészta, készül a töltelék

Rátesszük a tölteléket - túró és szilvalekvár

A tepsiben



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése