2011. február 17., csütörtök

Sajtos-túrós pogácsa



A pogácsák frissen, langyosan a legjobbak

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 4 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, só, 30 dkg túró,  fele-fele arányban juh- és tehéntúró,
a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt, esetleg köménymag (jól illik a juhtúróhoz).

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a margarint, az áttört túrót, a tejfölt, a tojássárgájákat, a megkelt élesztőt, jól összegyúrjuk, meleg helyen fél órát kelesztjük. Kisodorjuk, megszórjuk a sajttal és feltekerjük mint egy beiglit, majd újra kelesztjük.
Ezután a tekercset kb. 3 cm vastagra kisodorjuk, 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.  Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Én csak fél adagot készítettem, így is sok lett belőle.

Az előkészületek, az áttört túró, a felfuttatott élesztő

A kisodort, sajttal megszórt, majd feltekert tészta

A pogácsák szaggatása

Tepsiben



2 megjegyzés:

  1. Olyan nagyon nagyon klassz az oldalad! :) Innen lesek recepteket :)) Gratulálok! :))

    VálaszTörlés
  2. Most készítettem először pogit,isteni finom lett.Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés