2011. február 2., szerda

Magvas pogácsa



Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojás, 0,5 dl tej, kb. 2,5 kiskanál só, a magvakból 1-1 evőkanál: tök-, napraforgó-, len-, szezámmag,
a tetejére: tojás, reszelt sajt, tökmag.

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalókkal tésztát gyúrunk, kétszeresére kelesztjük. Kb. kétujjnyi vastagra kisodorjuk, kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, megtűzdeljük tökmaggal. Kicsit még pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben szép piros-barnára sütjük.
A magvak finomabb ízűek lesznek, ha serpenyőben egy kicsit megpirítjuk őket, mielőtt a tésztába keverjük.

A megkelt tésztát kisodorjuk, kiszaggatjuk

A tepsiben

A kisült pogácsák



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése