2011. február 7., hétfő

Sopszka saláta


Hozzávalók: 1 db kígyóuborka, néhány kemény húsú paradicsom, 1 db húsos színes paprika, pár db lilahagyma  és/vagy gyöngyhagyma, 10 dkg juhsajt, só, bors, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál ecet, egy kevés bazsalikom, esetleg petrezselyemzöld. (a hozzávalók aránya ízlés szerint változtatható)

Elkészítése:
Az uborkát hosszába négyfelé vágjuk, nem hámozzuk meg, majd vastagabb darabokra felszeleteljük, a paradicsomot és a paprikát is az uborkához hasonló darabokra vágjuk. 
A lilahagymát karikára vágjuk, a gyöngyhagymát csak félbe, ha nagyobb negyedbe. 
A zöldségeket tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Az olajat elkeverjük az ecettel és a fűszerekkel, majd a zöldségekre öntjük, óvatosan átkeverjük, a kis kockákra vágott sajtot pedig szépen elhelyezzük a tetején.

Még csak félig készen



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése