Különleges és érdekes, de finom ízű szörpöt főztem, gránátalmából, ami Édesapám kertjében termett. Amit elhoztunk, abból egy-két darab már elfogyott, ezekből a szép nagyokból pedig szörpöt készítettem. A gránátalmafáról, virágzásáról és a terméseiből ITT, egy joghurtos desszertnél láthatóak képek.
Hozzávalók: 3 db gránátalma (kb. 70 dkg), 4,5 dl víz, fél citrom leve, 25 dkg cukor (vagy ízlés szerint), 2-3 cm ujjnyi vastag gyömbér, 1 mokkáskanál borkősav,
a tetejére: szalicil.
Elkészítése:
A gránátalmákat félbe vágtam, a levüket kipréseltem, a magokat kiskanállal kiszedtem. Majd elkezdtem főzni a levet a magokkal együtt, és hozzáadtam a meghámozott és feldarabolt gyömbért. Csak addig főztem, amíg felforrt, majd elzártam a lángot, és kb. 1 óráig pihentettem.
Ekkor leszűrtem, és ismét elkezdtem főzni. Hozzáadtam a cukrot, több részletben, és kóstolgatva, majd a citromlét is. Mikor felforrt takaréklángon csak egy-két percig főztem még, hozzákevertem a borkősavat.
Gyakorlatilag elkészült. Egy fél literes üvegbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicilt szórtam, a fémkupakkal lezártam, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A kimaradó 1-1,5 dl szörpöt frissen fogyasztottuk.
A gránátalmákat félbe vágtam, a levüket kipréseltem, a magokat kiskanállal kiszedtem. Majd elkezdtem főzni a levet a magokkal együtt, és hozzáadtam a meghámozott és feldarabolt gyömbért. Csak addig főztem, amíg felforrt, majd elzártam a lángot, és kb. 1 óráig pihentettem.
Ekkor leszűrtem, és ismét elkezdtem főzni. Hozzáadtam a cukrot, több részletben, és kóstolgatva, majd a citromlét is. Mikor felforrt takaréklángon csak egy-két percig főztem még, hozzákevertem a borkősavat.
Gyakorlatilag elkészült. Egy fél literes üvegbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicilt szórtam, a fémkupakkal lezártam, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A kimaradó 1-1,5 dl szörpöt frissen fogyasztottuk.








Nagyon finom szörpöt készítettél, és a színe gyönyörű! Csodálatos Édesapád gránátalmafája, és a termése biztosan finomabb mint amit a boltba vásárolunk. Fogyasszátok egészséggel a finom szörpöt.
VálaszTörlés